Connect with us

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σπανός για την Καλαμάτα: «Μακάρι ο επόμενος να κάνει αυτό που δεν έκανα εγώ»

, Σπανός για την Καλαμάτα: «Μακάρι ο επόμενος να κάνει αυτό που δεν έκανα εγώ»

Ο προπονητής της Καλαμάτας, Δημήτρης Σπανός, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς εναντίον του Αιγάλεω, επιβεβαίωσε ότι δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της «Μαύρης Θύελλας» στην επόμενη σεζόν.

Είπε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος τεχνικός της «Μαύρης Θύελλας» που ολοκλήρωσε τη σεζόν με δυο βαθμούς λιγότερους από την Κηφισιά που πήρε την άνοδο μετά και από τη σημερινή νίκη της επί της Ηλιούπολης με 2-0: «Προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Φτάσαμε τρία – τέσσερα λεπτά πριν από την άνοδο. Η Καλαμάτα θα έχει συνέχεια. Οσο καλά κι αν πήγε η ομάδα μένει πάντα η πικρία και το αποτυχημένο αποτέλεσμα με την Κηφισιά. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο, ακόμα και για το χλιαρό χειροκρότημα όταν χάσαμε το ματς με την Κηφισιά στο 92′. Μακάρι ο επόμενος να κάνει αυτό που δεν έκανα εγώ».

Διάδοχός του θα είναι εκτός απροόπτου ο Αλέκος Βοσνιάδης, με τον οποίο πέρυσι προβιβάστηκε η Athens Kallithea και εφέτος η ΑΕΛ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο προπονητής Δημήτρης Σπανός αναφέρθηκε στην εμφάνιση της ομάδας, την αποτυχία του στόχου της ανόδου και το μέλλον του στην ομάδα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αφοσίωση των παικτών μέχρι την τελευταία στιγμή.

Υπερηφάνεια για την προσπάθεια, παρά την αποτυχία

«Για μας σήμερα ήταν μια υποχρέωση, την οποία βγάλαμε εις πέρας», δήλωσε ο Σπανός, τονίζοντας ότι η ομάδα κατάφερε να κλείσει το πρωτάθλημα με ψηλά το κεφάλι, παρά την κακή ψυχολογία από την απώλεια της ανόδου. «Είχα πει στα παιδιά πριν το ματς ότι στο ποδόσφαιρο μπορεί να δεις και χειρότερα. Φοβόμασταν τα χειρότερα σήμερα, αλλά δεν τα είδαμε. Κερδίσαμε, κάνοντας το καθήκον μας μέχρι την τελευταία αγωνιστική», πρόσθεσε, επαινώντας τους παίκτες του για την προσπάθειά τους.

Ο Σπανός αναφέρθηκε στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, χαρακτηρίζοντάς το γεμάτο «suspense», αλλά παραδέχτηκε ότι η Καλαμάτα δεν κατάφερε να πετύχει τον μοναδικό στόχο της, την άνοδο. «Δυστυχώς μείναμε απ’ έξω. Παρόλο που είχαμε μόνο δύο ήττες, η μία εκ των οποίων ήταν ‘ψεύτικη’, αποτύχαμε», είπε, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη.

Το μέλλον και η στάση του

Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει στην Καλαμάτα και αν έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση, ο Σπανός ήταν ειλικρινής: «Οι επαφές μου με τη διοίκηση έχουν αραιώσει για ευνόητους λόγους. Δεν έχω ενημερωθεί και δεν νομίζω ότι θα ενημερωθώ. Πιστεύω ότι ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν γίνεται ήδη από άλλον». Ωστόσο, τόνισε τη δέσμευσή του να εργάζεται επαγγελματικά μέχρι την τελευταία μέρα, σαν να πρόκειται να μείνει για τρία χρόνια. «Σέβομαι τον πρόεδρο, την ομάδα, τον κόσμο, το σήμα, τους παίκτες και τον εαυτό μου. Δεν είμαι ο προπονητής που χάνει τον στόχο και τα παρατάει», υπογράμμισε.

Αποκάλυψε επίσης ότι μετά την ήττα από την Κηφισιά είχε θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου Γιώργου Πρασσά, αλλά η διοίκηση τον στήριξε να συνεχίσει μέχρι το τέλος. «Δεν έχω κανένα παράπονο από τη διοίκηση. Η συμφωνία μας ήταν μέχρι το τέλος της σεζόν, και αυτό τηρήθηκε», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αισθάνεται πικρία, παρά μόνο ευθύνη για την αποτυχία.

Αξιολόγηση της σεζόν και η κρίσιμη στιγμή

Όταν ρωτήθηκε πώς αξιολογεί τη σεζόν, ο Σπανός επεσήμανε ότι η έκβαση κρίθηκε σε ένα ματς, αυτό με την Κηφισιά στην κανονική περίοδο. «Ανέλαβα όλες τις ευθύνες, ακόμα και κάποιες που δεν μου αναλογούν. Το πλάνο δεν πέτυχε, και ως προπονητής είμαι υπεύθυνος», είπε, απορρίπτοντας τις φήμες για λανθασμένες επιλογές ή έλλειψη έντασης από την πλευρά του. «Το κρίσμο ήταν το ματς στην Κηφισιά όπου είχαμε δύο δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες και ένα πέναλτι-μαϊμού», πρόσθεσε.

Για το αν θεωρεί ότι άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία, δεδομένου ότι δεν ξεκίνησε τη σεζόν και δεν είχε λόγο στο χτίσιμο του ρόστερ, ο Σπανός ήταν ξεκάθαρος: «Δεν έχω παράπονο με την ομάδα ή τον πρόεδρο. Έκανα ό,τι μπορούσα, και η παραμονή μου ισχύει μέχρι τις 23-25 Μαΐου. Από εκεί και πέρα, ας κάνουν ό,τι θεωρούν καλύτερο για την ομάδα».

Σχέδια για το μέλλον της ομάδας

Ο Σπανός αποκάλυψε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί επαγγελματικά μέχρι τις 23-25 Μαΐου, με τους παίκτες να λαμβάνουν πρόγραμμα μεταβατικής περιόδου και να πραγματοποιούν μετρήσεις. «Με ενδιαφέρει να υπάρχει επόμενη μέρα για την ομάδα. Θα λειτουργήσουμε όπως μια ομάδα Super League 1 μέχρι την τελευταία μέρα», κατέληξε

 

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ