Connect with us

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

“Η συμβολή του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ στον αθλητισμό και στη βιώσιμη ανάπτυξη”

  • , “Η συμβολή του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ στον αθλητισμό και στη βιώσιμη ανάπτυξη”
, “Η συμβολή του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ στον αθλητισμό και στη βιώσιμη ανάπτυξη”

Την ανάγκη συνεργασιών για την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους σε συνδυαμσό με την βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την πρόοδο του αθλήματος της πάλης, επισημαίνει σε επιστολή του ο Αριστόδημος.

Ο σύλλογος της Μεσσήνης αναφέρεται στη ματαίωση του τουρνουά Πάλης Πελοποννήσου 2019, λόγω έλλειψης πόρων και επισημαίνει πως πρέπει “η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καταλάβουν ότι στην ουσία είμαστε συνοδοιπόροι”.

Αναλυτικά η επιστολή του Αριστοδήμου αναφέρει:

“Ήταν αρχές του 2016 όταν μια ευνοϊκή συγκυρία οδήγησε στη γέννηση του Α/Σ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ με έδρα τη Μεσσήνη. Αποστολή του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ όπως ορίζει το καταστατικό του είναι να μάθει στους Μεσσήνιους να παλεύουν, ελληνορωμαική και ελευθέρα, ή το άθλημα που έχει επικρατήσει να λέγεται ολυμπιακή πάλη. Αυτό αλλά και όχι μόνο προσπαθούμε να πετύχουμε ως ΔΣ από την ίδρυσή μας.

Στη Μεσσηνία συμβαίνει το εξής παράδοξο, ενώ στην αρχαία Μεσσήνη δεσπόζει η αρχαία παλαίστρα η οποία μάλιστα είναι η καλύτερα σωζόμενη στην πατρίδα μας, και ενώ το άθλημα της πάλης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και έχει προσφέρει τα περισσότερα μετάλλια στη χώρα μας, η πάλη στο νομό μας πριν την έλευση του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ ήταν παντελώς άγνωστη.

Βαριά και δύσκολη η αποστολή του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ λοιπόν, αλλά το όραμά μας δεν περιοριζόταν μόνο στην εκμάθηση και διάδοση του αθλήματος. Επιδίωξη του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ, είναι σε βάθος χρόνου, το άθλημα της πάλης να γίνει σημείο αναφοράς στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του νομού μας. Να αποτελέσει, όπως και στην αρχαία Ελλάδα, μέσο σφυρηλάτησης και διαπαιδαγώγησης των νέων, να καταδείξει ότι είναι το πλέον ευγενές άθλημα που η συνθετότατα του χαρακτήρα του έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις στους αθλητές που την κατέχουν και να φέρει σε επαφή αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλο τον κόσμο στον τόπο που τη γέννησε και την έθρεψε.

Παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένοι στο αρχικό μας όραμα, δεν περιοριστήκαμε μόνο στην προσέλκυση αθλητών για την εκμάθηση της από τον έμπειρο προπονητή Γιώργο Ευθυμιάδη. Με τις μικρές μας δυνάμεις και την στήριξη της ομοσπονδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης, διοργανώσαμε πανελλήνια πρωταθλήματα και αναπτυξιακά τουρνουά, με αποτέλεσμα εκτός της άμεσης επαφής που απέκτησαν οι Μεσσήνιοι με το άθλημά μας, εκατοντάδες ανθρώπων, προπονητών αθλητών και συνοδών να επισκεφτούν την πόλη μας, οι περισσότεροι για πρώτη φορά.

Συμμετείχαμε σε πανελλήνιες αθλητικές διοργανώσεις κατακτώντας μετάλλια και πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις των αθλητών μας. Και συνεχίζουμε ακόμα ποιο δυναμικά, προγραμματίζουμε το ακυρωθέν τουρνουά Πελοποννήσου στο κλειστό γυμναστήριο της Μεσσήνης τον ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 10-11/10/2020
ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2020
και ακόμα ένα τουρνουά Πάλης στην Άμμο που θα γίνει στην παραλία Μπούκας τον ΙΟΥΝΙΟ 20-21/06/2020 ΤΟΥΡΝΟΥΑ Πάλη στην Άμμο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2020

Όμως όπως εύλογα αντιλαμβάνεται ο καθένας, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Οι ανάγκες ενός επαρχιακού συλλόγου που προσπαθεί να εισάγει ένα νέο για την περιοχή άθλημα, είναι δύσκολο να καλυφθούν από τις μηνιαίες συνδρομές των αθλητών. Η στήριξη της Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας και του Δήμου ήταν και είναι πολύτιμη αρωγή στην προσπάθειά μας.

Δυστυχώς όμως αυτή τη φορά, και συγκεκριμένα για την διοργάνωση του αναπτυξιακού πρωταθλήματος, η περιφέρεια αποφάσισε να απέχει και μεις ήταν αδύνατο να σηκώσουμε μόνοι μας το οικονομικό βάρος της διοργάνωσης την τελευταία στιγμή. Έτσι, παρότι είναι στους στόχους μας το αναπτυξιακό πρωτάθλημα Πελοποννήσου στη Μεσσήνη να γίνει θεσμός, πήραμε λόγω έλλειψης πόρων τη δύσκολη απόφαση να το αναβάλλουμε για του χρόνου.

Όμως δεν έχουμε αυταπάτες, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι δυσκολίες και πολλές φορές τα αδιέξοδα είναι μέσα στο παιχνίδι.
Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι και εξωστρεφής στους στόχους μας και ελπίζουμε η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καταλάβουν ότι στην ουσία είμαστε συνοδοιπόροι.

Πιστεύουμε στις συνέργειες, στο ιδεώδες του αθλητισμού και του πολιτισμού και ότι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που από το δικό μας μετερίζι αφορά το άθλημα της πάλης, αποτελεί εργαλείο που συμβάλει στην βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τους επιχειρηματίες-χορηγούς μας, τους τοπικούς φορείς που μας πρόσφεραν τη συνεργασία τους, τους αθλητές μας και τους γονείς τους και την τοπική κοινωνία που ήταν και είναι δίπλα μας.”

 

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ