Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ22 «Βαγγέλης Κουτουλέας»: Στη μνήμη ενός ξεχωριστού Καλαματιανού αθλητή και ανθρώπου

μπιτς βόλεϊ Βαγγέλης Κουτουλέας, Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ22 «Βαγγέλης Κουτουλέας»: Στη μνήμη ενός ξεχωριστού Καλαματιανού αθλητή και ανθρώπου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκεται το διήμερο 22-23 Ιουλίου η Καλαμάτα, η οποία θα φιλοξενήσει το VANGELIS KOUTOULEAS K22 FINALS, που πήρε το όνομα του Καλαματιανού Βαγγέλη Κουτουλέα που έφυγε από τη ζωή τέτοιες μέρες πριν έναν χρόνο.

Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία κάτω των 22 ετών ομάδες από όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Ρόδο, την Κω, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, την Πρέβεζα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα και την Καλαμάτα. Αρκετές από τις ομάδες που συμμετέχουν και στα δύο φύλα έχουν λάβει μέρος με επιτυχία σε αρκετές διοργανώσεις ανδρών και γυναικών (Grand Slam & Open) και αναμένεται να προσφέρουν όμορφο θέαμα στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Volley.

Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, παραχωρήθηκε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης στο νέο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Β’ Αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ Παναγιώτη Αντωνόπουλου, του Προέδρου της ΕΣΠΕΠ Θοδωρή Κανελλόπουλου, του ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων του KBV και πρωταθλητή Ελλάδας Γιώργου Κουλιέρη, της Δώρας Κουτουλέα, αδερφής του Βαγγέλη, ενώ τους αθλητές εκπροσώπησαν οι Λαμπρινή Γεωργαντά, Στέλλα Κουταλά στα κορίτσια και οι Φώτης Στάμος, Κώστας Θεοδωρακόπουλος στα αγόρια.

μπιτς βόλεϊ Βαγγέλης Κουτουλέας, Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ22 «Βαγγέλης Κουτουλέας»: Στη μνήμη ενός ξεχωριστού Καλαματιανού αθλητή και ανθρώπου

Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός, μια ακόμα μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση έρχεται στην Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Αυτή η διοργάνωση δεν έρχεται τυχαία όμως στην πόλη μας. Έρχεται και “βαφτίζεται” ύστερα από κοινή μας πρωτοβουλία – απόφαση με την ΕΟΠΕ, σε “Βαγγέλης Κουτουλέας” και έχοντας φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του. Από εδώ και στο εξής όπου και αν πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ22 ανδρών – γυναικών ανά την Ελλάδα, θα έχει την υπογραφή ενός ανθρώπου που αγάπησε τον αθλητισμό, αγάπησε τα νέα παιδιά, τα στήριξε και η καριέρα του ήταν εντυπωσιακή, τόσο η αθλητική όσο και η προπονητική.

Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Κουλιέρη που με συνάντησε και συζητήσαμε για τον Βαγγέλη και για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά με το όνομα του και έγινε ο συνδετικός κρίκος για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, αλλά και για να τιμήσουμε έναν υπέροχο άνθρωπο, συμπατριώτη μας, που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από κοντά μας. Ευχαριστώ επίσης την αδερφή του Δώρα που βρίσκεται σήμερα μαζί μας εκπροσωπώντας την οικογένεια».

Από την πλευρά του ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Αντωνόπουλος είπε:

«Ως ομοσπονδία χαιρόμαστε που η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ22 θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα και που αφιερώθηκε στη μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα, ενός ανθρώπου από τη Μεσσηνία με μεγάλη ιστορία στο άθλημά μας.

Διαχρονικά η πόλη της Καλαμάτας έχει φιλοξενήσει σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις και φέτος χάρη στη καλή συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Δήμου Καλαμάτας το βόλεϊ και το μπιτς βόλεϊ είχαν την τιμητική τους. Αρχικά με το final-4 του κυπέλλου ανδρών τον Απρίλιο που εξελίχθηκε σε μία μεγάλη γιορτή. Στη συνέχεια η Εθνική ανδρών πραγματοποίησε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας εδώ στην Καλαμάτα και έδωσε φιλικούς αγώνες με την Τυνησία, με τον κόσμο της πόλης να είναι στο πλευρό της. Και τώρα με την διεξαγωγή της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ22, με το μέλλον του αθλήματος να βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και όλη την δημοτική αρχή για την αγαστή αυτή συνεργασία, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον»

μπιτς βόλεϊ Βαγγέλης Κουτουλέας, Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ22 «Βαγγέλης Κουτουλέας»: Στη μνήμη ενός ξεχωριστού Καλαματιανού αθλητή και ανθρώπου

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΠΕΠ Θοδωρή Κανελλόπουλου:

«Ο Βαγγέλης Κουτουλέας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η μνήμη του από αυτή τη διοργάνωση, με τους μελλοντικούς πρωταθλητές να βρίσκονται στην Καλαμάτα για τα τελικά του Κ22.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες προσκαλούμε τον κόσμο να έρθει στις εγκαταστάσεις του Kalamata Beach Volley για να δει όμορφους αγώνες με το μέλλον του μπιτς βόλεϊ και να τιμήσουμε όλοι τη μνήμη του Βαγγέλη Κουτουλέα».

Ο ιδιοκτήτης του KBV και πρωταθλητής Ελλάδας Γιώργος Κουλιέρης δήλωσε:

«Ψάχναμε έναν τρόπο να τιμήσουμε τον Βαγγέλη Κουτουλέα και σε συζητήσεις με την ομοσπονδία βρήκαμε την ιδέα της τελικής φάσης του Κ22 στην Καλαμάτα. Από εδώ και πέρα θέλουμε κάθε χρόνο να είναι στη μνήμη του Βαγγέλη αυτή η διοργάνωση».

Συγκίνηση από τη Δώρα Κουτουλέα

Η Δώρα Κουτουλέα, συγκινημένη δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή της οικογένειας που η διοργάνωση πήρε το όνομα του Βαγγέλη, ευχαριστώντας τον Δήμο Καλαμάτας και την Ομοσπονδία για την πρωτοβουλία.

μπιτς βόλεϊ Βαγγέλης Κουτουλέας, Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ22 «Βαγγέλης Κουτουλέας»: Στη μνήμη ενός ξεχωριστού Καλαματιανού αθλητή και ανθρώπου

Ενθουσιασμένοι οι αθλητές

Τους αθλητές και τις αθλήτριες εκπροσώπησαν η Καλαματιανή Λαμπρινή Γεωργαντά με την συμπαίκτριά της από το Ρέθυμνο Στέλλα Κουταλά και οι Πατρινοί Φώτης Στάμος, Κώστας Θεοδωρακόπουλος.

Οι δύο ομάδες δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την συμμετοχή τους στην τελική φάση του Κ22 στην Καλαμάτα, αναφέρθηκαν στο επίπεδο των αγώνων που ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο και ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΒΟΛΕΙ