
Όλα είναι έτοιμα στη Μεσσήνη για τον 18ο Μαραθώνιο Δρόμο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου 2025, με περίπου 700 αθλητές να ετοιμάζονται να τρέξουν στον κεντρικό αγώνα και τους παράλληλους δρόμους, σε μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού
Η Μεσσήνη ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον 18ο Μαραθώνιο Δρόμο Μεσσήνης την Κυριακή, 23 Μαρτίου 2025, με περίπου 700 αθλητές και αθλούμενους να αναμένεται να λάβουν μέρος στον κεντρικό αγώνα και τους παράλληλους δρόμους.
Ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.), υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, διοργανώνουν μια αθλητική γιορτή που συνδυάζει τον μαραθώνιο, τη σκυταλοδρομία (2×21,1 χλμ.), και τους δρόμους 10 χλμ., 3 χλμ. και 1.000 μ., προσελκύοντας συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα και η σημασία της διοργάνωσης
Οι εκκινήσεις έχουν προγραμματιστεί ως εξής: στις 6:00 π.μ. το δυναμικό βάδισμα, στις 6:30 π.μ. ο μαραθώνιος και η σκυταλοδρομία, στις 9:00 π.μ. τα 10 χλμ., στις 11:00 π.μ. τα 3 χλμ., και στις 11:30 π.μ. τα 1.000 μ. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν από τις 12:15 έως τις 13:15, ενώ η μέρα θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία με γουρνοπούλα για αθλητές και θεατές.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, τόνισε τη σημασία του αγώνα: «Ο 18ος Μαραθώνιος Μεσσήνης είναι από τις 4-5 κορυφαίες εκδηλώσεις μας. Εκτός από αθλητικό γεγονός, είναι ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός που αγκαλιάζεται με αγάπη από όλους. Η αναγνώρισή του από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μαραθωνίων τον καθιστά ελκυστικό, αλλά δίνουμε έμφαση στη μαζική συμμετοχή, ειδικά στα μικρότερα αγωνίσματα, για να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και το ευγενές ιδεώδες.»
Μια γιορτή με Ιστορία
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Μπάμπης Μακρής, πρόσθεσε: «Ο 18ος Μαραθώνιος είναι γιορτή για τον Δήμο. Είναι ο δεύτερος αρχαιότερος από τους έξι μαραθωνίους της Ελλάδας, ένα σοβαρό γεγονός που προσελκύει αθλητές από όλη τη χώρα. Δεν το βλέπουμε μόνο ως αθλητισμό, αλλά ως αθλητικό τουρισμό.» Κάλεσε τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την περιοχή, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες, από τον Σ.Α.Μ. και τον ΣΕΓΑΣ μέχρι την Αστυνομία και την Περιφέρεια.
Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Μ., Γιάννης Πουλάκος, ανέφερε: «Φέτος έχουμε περίπου 180 δρομείς στον μαραθώνιο και, μαζί με τη σκυταλοδρομία, θα ξεπεράσουμε ελαφρώς τους 200. Συνολικά, με τους παράλληλους αγώνες, υπολογίζουμε 700 συμμετοχές – από τις καλύτερες χρονιές μας από το 2004. Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα περισσότερες, αλλά η έλλειψη καταλυμάτων λόγω της εγγύτητας με την επέτειο της Καλαμάτας και την 25η Μαρτίου εμπόδισε ομαδικές εγγραφές.»
Προσαρμογές και στόχοι
Η επιλογή της 23ης Μαρτίου δεν ήταν τυχαία, όπως εξήγησε ο κ. Πουλάκoς: «Θέλαμε να αποφύγουμε τη σύγκρουση με άλλους επαρχιακούς μαραθωνίους και να δώσουμε προπονητικό πλεονέκτημα δύο εβδομάδες μετά τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.» Επιπλέον, λόγω της μη αλλαγής ώρας, οι εκκινήσεις μετατέθηκαν νωρίτερα για την προστασία των αθλητών από τον ήλιο, με τον μαραθώνιο να ξεκινά στις 6:30 π.μ. αντί για τις 7:00 π.μ. που ίσχυε παλαιότερα.
Οι εγγραφές
Οι εγγραφές για τον μαραθώνιο λήγουν το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαρτίου, ενώ για τα υπόλοιπα αγωνίσματα συνεχίζονται το Σάββατο και την Κυριακή, μία ώρα πριν τους αγώνες. Το Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 16:00, θα λειτουργεί γραμματεία στο Δημαρχείο για παραλαβή αριθμών και νέες εγγραφές, ενώ στις 18:00 θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση για τους μαραθωνοδρόμους.


ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καλαμάτα: Συγκλονιστική στήριξη από τον κόσμο! (φωτο & βίντεο)

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καλαμάτα: Ο Πρασσάς παρών στο ντέρμπι-«τίτλου» με την Κηφισιά

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δημήτρης Σπανός: «Δύναμή μας οι στατικές φάσεις, υπέρ πάντων αγώνας με Κηφισιά» – Βίντεο

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καλαμάτα – Ηλιούπολη 2-0: Δείτε τα highlights (βίντεο)

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Κηφισιά – Καλαμάτα 0-0: Δείτε τα highlights

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Δείτε LIVE: Ρόδος – Μιλτιάδης (12:00)
