Connect with us

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

ΝΟ Καλαμάτας: Δυναμικό ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς για τα τμήματα πόλο

, ΝΟ Καλαμάτας: Δυναμικό ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς για τα τμήματα πόλο

Αθλητές της ομάδας σε προπονητικό camp της Εθνικής Παίδων – Στόχος της ανδρικής ομάδας η επιστροφή στην Α2 Εθνική

Μια νέα αγωνιστική χρονιά έχει ξεκινήσει για τα τμήματα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με πολλά νέα παιδιά να στελεχώνουν τις ακαδημίες και με μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς συνεχίζοντας ανοδικά τον επανασχεδιασμό λειτουργίας του τμήματος που ξεκίνησε την περσινή περίοδο.

Ο αριθμός των αθλητών που προπονούνται στο τμήμα έχει ξεπεράσει τους 100 καθώς τόσο οι επιτυχίες των Εθνικών Ομάδων και των ελληνικών συλλόγων στις διεθνείς διοργανώσεις σε συνάρτηση με την μακροχρόνια και οργανωμένη λειτουργία των ακαδημιών του ομίλου έχει προσελκύσει πολλά νέα παιδιά που επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα που έχει φέρει τις μεγαλύτερες και περισσότερες διακρίσεις στον υγρό στίβο και στον ελληνικό αθλητισμό.

, ΝΟ Καλαμάτας: Δυναμικό ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς για τα τμήματα πόλο

ΝΟΚ: Οι δράσεις των Ακαδημιών

Ήδη τα τμήματα των ακαδημιών έχουν ξεκινήσει τις δράσεις τους με την αρχή να γίνεται στις 7/10 όπου 32 παιδιά των τμημάτων μίνι παίδων (Κ13 γεν. 2011-2012) και προμίνι (Κ11 γεν. 2013-2014) ταξίδεψαν στην Αθήνα όπου πραγματοποίησαν φιλική συνάντηση με τα αντίστοιχα τμήματα του Νηρέα Γέρακα πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Στη συνέχεια η ομάδα μας φιλοξένησε στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας την ομάδα του ΖΕΥΣ Ζακύνθου οπού συμμετείχαν 50 αθλητές των τμημάτων Εφήβων (Κ17 γεν. 2007-2008), Παίδων (Κ15 γεν. 2009-2010), Μίνι (Κ13 γεν. 2011-2012) και Προμίνι (Κ11 γεν. 2013-2014). Σε συνέχεια των πολύ καλών σχέσεων που διατηρούν οι δύο ομάδες ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας θα ανταποδώσει τους ανοιξιάτικους μήνες την επίσκεψη στην όμορφη Ζάκυνθο.

Ακολούθησε στις 18/11 η φιλική συνάντηση στο Χαϊδάρι με την τοπική ομάδα για τις κατηγορίες Κ15, Κ13, Κ11. Στην Αθήνα ταξίδεψαν 25 παιδιά όπου μέσα από τις κοινές προπονήσεις αποκόμισαν πολλές εμπειρίες ενώ οι υπεύθυνοι του συλλόγου δεσμεύτηκαν να ανταποδώσουν την εξαιρετική φιλοξενία της ΑΕ Χαϊδαρίου.

, ΝΟ Καλαμάτας: Δυναμικό ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς για τα τμήματα πόλο

ΝΟΚ: Δυο πολίστες σε καμπ της Εθνικής

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος υδατοσφαίρισης Μπακολιάς Στάθης, την συμμετοχή των αθλητών της ομάδας Ζησιμόπουλου Ιωάννη και Μπιλιαρδή Παναγιώτη σε προπονητικό camp της Εθνικής Ομάδας Παίδων στην Πάτρα στις 19-20/11, ύστερα από κλήση του ομοσπονδιακού προπονητή Φώντα Λεμπέση και του συνεργάτη του Φώντα Μαρκόπουλου. Οι δύο αθλητές τις ομάδας μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τρεις δυνατές προπονήσεις μαζί με άλλους αθλητές που συμμετείχαν από την Περιφέρεια και να αποκομίσουν τεράστιες εμπειρίες.

Σε συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων της ομάδας το Σάββατο 2/12 τα τμήματα Προμίνι (Κ11 γεν. 2013-2014) και Μίκρο (Κ9 γεν. 2015-2016) έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν σε κοινές προπονήσεις με τα αντίστοιχα τμήματα του ΝΟ Πατρών.

ΝΟΚ: Ξεκίνησαν και οι άντρες

Παράλληλα με τα τμήματα υποδομών και το ανδρικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας από αρχές Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του εν’ όψει του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Στόχος της ομάδας για την εφετινή περίοδο είναι η επιστροφή της ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία όπου αγωνιζόταν το διάστημα 2019-2022, γι’ αυτό και η διοίκηση του συλλόγου σε συνεργασία με τους προπονητές έχουν προχωρήσει σε ενίσχυση της ομάδας ώστε να παρουσιαστεί αξιόμαχη στο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Μάϊο. Η συμμετοχή των παιδιών και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι ενθαρρυντικά ενώ έχουν διεξαχθεί και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια ώστε να οι νέες προσθήκες να “δέσουν” με τους παλαιότερους με τα αποτελέσματα να γεμίζουν αισιοδοξία στους υπεύθυνους του τμήματος.

Προπονήσεις καθημερινά

Οι προπονήσεις των τμημάτων υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας διεξάγονται καθημερινά στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας 19:00-21:00 και το Σάββατο 11:00-13:00. Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 7 ετών και μεγαλύτερα με την προϋπόθεση να μπορούν να επιπλεύσουν στο νερό.

Οι προπονήσεις διεξάγονται υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Για την ταχύτερη πρόοδο των παιδιών λειτουργούν τρία επίπεδα: Στο πρώτο επίπεδο συμμετέχουν μικρά παιδιά όπου γίνεται εκμάθηση βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων(προπονητής Λαγοπάτης Παναγιώτης) και αρχική γνωριμία με το water polo (προπονητής Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέττο),στο δεύτερο επίπεδο συμμετέχουν παιδιά με προχωρημένες κολυμβητικές δεξιότητες τις οποίες και εξελίσσουν σε συνδυασμό με την εκμάθηση ατομικής και ομαδικής τεχνικής – τακτικής της υδατοσφαίρισης (προπονητές Μπακολιάς Σ. – Ντι Μπενεντέττο Α.) και στο τρίτο επίπεδο συμμετέχουν παιδιά τα οποία έχουν αφομοιώσει σε προχωρημένο στάδιο τις βασικές δεξιότητες της υδατοσφαίρισης και τα οποία μέσα από την προπονητική διαδικασία έχουν ως στόχο την στελέχωση της ανδρική ομάδας (προπονητής Μπακολιάς Σ.).

, ΝΟ Καλαμάτας: Δυναμικό ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής χρονιάς για τα τμήματα πόλο

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο κολυμβητήριο από την γραμματεία του υγρού στίβου του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κα. Βασιλάκη Ιωάννα από την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν και τα ειδικά έντυπα που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ