Connect with us

ΣΠΟΡ

Μεσσηνιακός: Αγιασμός με προαναγγελία εγκαινίων! Δέσμευση Νίκα για έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου

, Μεσσηνιακός: Αγιασμός με προαναγγελία εγκαινίων! Δέσμευση Νίκα για έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου

Ο Μεσσηνιακός πραγματοποίησε τον αγιασμό των τμημάτων του για τη νέα σεζόν στο χώρο του ιστορικού γηπέδου του συλλόγου με την είδηση της ημέρας να βγαίνει από τον χαιρετισμό του Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος έδωσε το παρών στην τελετή.

Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε πως μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα δημοπρατηθεί το έργο του εκσυγχρονισμού του γηπέδου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Ξέρετε ότι σε εμένα δεν αρέσει να λέω λόγια τα οποία να μην υλοποιούνται στην συνέχεια. Λοιπόν θα μας υποβάλει η Διοίκηση, και το λέγω δημόσια, μία μελέτη που θα κάνει και θα στείλει στην Περιφέρεια, και εμείς ταχύτατα, εννοώ μέσα σε μέρες όταν θα έρθει η μελέτη, θα εκταμιεύσουμε τους αναγκαίους πόρους ώστε να υποστηρίξομε την υποδομή εδώ στο γήπεδό σας”.

, Μεσσηνιακός: Αγιασμός με προαναγγελία εγκαινίων! Δέσμευση Νίκα για έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, κάποιοι γονείς παιδιών καθώς και συνετά προβλεπόμενος αριθμός αθλητριών και αθλητών ώστε το σύνολο των παρευρισκόμενων να μην υπερβαίνει τα 80 άτομα, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους αθλητικούς χώρους.

Στασινόπουλος: Υψηλό επίπεδο παρά τις δυσκολίες

O πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος, ανέφερε στο χαιρετισμό του:

Κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε Αντιδήμαρχε, αγαπητοί μας Αθλήτριες και Αθλητές, Φίλοι και Γονείς των παιδιών, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο ιστορικό γήπεδό μας για την έναρξη της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου. Ο Μεσσηνιακός παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών και εσχάτως του κορονοϊού, κατάφερε να διατηρήσει τα αγωνιστικά τμήματά του και τις ακαδημίες του σε υψηλό επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες παραμένουν, τα προβλήματα είναι μεγάλα και κάποια δεν θα λυθούν εύκολα. Όμως η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με πάθος για το καλό του αθλητισμού. Ευχαριστούμε για την διαχρονική τους προσφορά Αθλήτριες και Αθλητές, Προπονήτριες και Προπονητές, Διοικητικά στελέχη, Χορηγούς, Φιλάθλους, Εθελοντές, τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ευκαιρίας δοθείσης ευχαριστούμε θερμώς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος μας τιμά σήμερα με την παρουσία του, για τις δηλώσεις του περί της ανακατασκευής του ιστορικού γηπέδου μας.

Ευχαριστούμε επίσης για την τιμητική παρουσία τους στην σημερινή εκδήλωση του Αντιπερειφεριάρχη κυρίου Στάθη Αναστασόπουλου καθώς και του Αντιδημάρχου κυρίου Γιώργου Φάβα.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των αθλητριών και αθλητών μας που αφιερώνουν χρόνο και δαπανούν χρήματα προκειμένου τα παιδιά τους να κάνουν αθλητισμό στον ιστορικότερο ελληνικό σύλλογο και στον υγιές περιβάλλον του.

Τέλος σας εύχομαι καλή αθλητική χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς καθώς και να αγωνίζεστε με πάθος για επιτύχετε νίκη μας αλλά σε περίπτωση ήττας να χειροκροτείτε τον αντίπαλο. Σας ευχαριστώ”.

, Μεσσηνιακός: Αγιασμός με προαναγγελία εγκαινίων! Δέσμευση Νίκα για έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου

Νίκας: Θα γίνει ότι χρειάζεται για το γήπεδο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας είπε στην τοποθέτησή του:

“Ευχαριστώ για την πρόσκληση αυτή τη συμβολική ώρα να είμαι μαζί σας. Έχουμε προβλήματα όπως ξέρετε στους μήνες του κορονοϊού με τον αθλητισμό. Δεν υπάρχει αθλητική έκφραση καθώς και στον τομέα του Πολιτισμού. Είναι δύο τομείς που πλήττονται αλλά θα εκφράσω την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι όλα αυτά γρήγορα θα τελειώσουν.

Το δεύτερο που έχω να σας πω παιδιά μου είναι πως πρέπει να είστε υπερήφανοι διότι συνεργάζεστε με τον συγκεκριμένο Σύλλογο και ότι βρίσκεστε σε αυτό τον ιστορικό χώρο, ο οποίος για μας τους παλιότερους σημαίνει πάρα πολλά. Ο Μεσσηνιακός είναι ένα σπουδαίο σωματείο με σπουδαία ιστορία για την Καλαμάτα, την Μεσσηνία και την Ελλάδα. Θυμάμαι πολύ καλά το υπόστεγο απέναντι που γυμνάζονταν γενιές και γενιές, «βλέπω» τις γυμναστικές επιδείξεις των σχολείων της Καλαμάτας, τους μεγάλους αγώνες της «Μαύρης Θύελλας», που εμείς μικρά παιδιά ανεβαίναμε στην ταράτσα του Καραμπάγια και για να γλυτώνουμε το εισιτήριο και γιατί δεν χώραγε το γήπεδο, αυτός εδώ ο χώρος, οι τότε κερκίδες.

, Μεσσηνιακός: Αγιασμός με προαναγγελία εγκαινίων! Δέσμευση Νίκα για έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου

Λοιπόν αυτή την ιστορία υπηρετείτε και σεις και σας βεβαιώνω ότι θα βοηθήσομε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος να έχει την υποδομή εκείνη, η οποία είναι αναγκαία για να γυμνάζεστε εσείς με ασφάλεια. Να έχετε όλα εκείνα τα οποία δικαιούστε να έχετε και από άποψη υποδομής. Θα βοηθήσομε και την Διοίκηση η οποία δεν έχει, όπως και ο Σύλλογος, οικονομικές δυνατότητες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες εκσυγχρονισμού του γηπέδου.

Ξέρετε ότι σε εμένα δεν αρέσει να λέω λόγια τα οποία να μην υλοποιούνται στην συνέχεια. Λοιπόν θα μας υποβάλει η Διοίκηση, και το λέγω δημόσια, μία μελέτη που θα κάνει και θα στείλει στην Περιφέρεια, και εμείς ταχύτατα, εννοώ μέσα σε μέρες όταν θα έρθει η μελέτη, θα εκταμιεύσουμε τους αναγκαίους πόρους ώστε να υποστηρίξομε την υποδομή εδώ στο γήπεδό σας. Τι χρειάζεται; Αλλαγή στο χορτάρι; Θα το κάνομε. Ταρτάν; Θα το κάνομε. Εκσυγχρονισμός στις κερκίδες, στις τουαλέτες και γενικότερα τους χώρους υγιεινής, να αλλάξομε τα φωτιστικά σώματα με νέα σύγχρονα. Ό,τι απαιτείται. Είμαστε δίπλα στον Μεσσηνιακό, υιοθετούμε τον Μεσσηνιακό με την έννοια ότι είμαστε συμπαραστάτες, συν-βοηθοί και αρωγοί στο έργο της Διοίκησης. Χαίρομαι διότι έχομε μια τόσο δυναμική Διοίκηση και θα προσπαθήσομε όλοι, μέσα στο 2020 αγαπητοί παράγοντες και Πρόεδρε, να δημοπρατήσομε το έργο του εκσυγχρονισμού του γηπέδου. Ανάλογα με τα χρήματα τα οποία είναι διαθέσιμα. Αυτό μπορεί να γίνει σε μία ή σε δύο φάσεις. Το έχουμε κουβεντιάσει με τον Πρόεδρο με την Διοίκηση όταν με επισκέφθηκαν στην Τρίπολη και θα προχωρήσουμε άμεσα.

, Μεσσηνιακός: Αγιασμός με προαναγγελία εγκαινίων! Δέσμευση Νίκα για έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου

Το άλλο που θέλω να σας πω και πρέπει να το ξέρετε είναι πως η Περιφέρειά μας από αθλητική άποψη δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Όλοι οι αθλητικοί χώροι σε όλες τις πόλεις, είτε είναι κλειστοί είτε είναι ανοικτοί, έχουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα. Η Περιφέρεια έχει την οικονομική δυνατότητα, αρκεί να κάνουμε την αξιολόγηση που πρέπει. Αθλητικούς χώρους πρέπει να κάνουμε εκεί που έχουμε παιδιά, υπάρχουν σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια. Εκεί πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματα και εκεί πρέπει να γίνεται η ανασυγκρότηση των αθλητικών χώρων. Λοιπόν στην Καλαμάτα ας ξεκινήσομε από τον Μεσσηνιακό. Σύντομα να έρθουμε εδώ και να διαβάσει ο ιερέας εδώ την ευχή των εγκαινίων, της γενικότερης ανασυγκρότησης του αθλητικού χώρου του Μεσσηνιακού.

Πρόεδρε και αγαπητά μέλη της Διοίκησης, εμείς ξέρομε το τι αγώνα κάνετε, διότι εδώ είναι σχολείο αγαπητά μου παιδιά, εδώ μαθαίνετε το ευ αγωνίζεστε, βλέπετε τις δυνατότητες που έχει ο άλλος, προσπαθείτε να τον φθάσετε, υπάρχει ένας ευγενής συναγωνισμός, εδώ είναι η κοινωνία δηλαδή, άνθρωποι με διαφορετικές δυνατότητες, άνθρωποι που τραβούν τον ίσιο δρόμο και αγωνίζονται με τους κανόνες και κάποιοι που τους παραβιάζουν, διδάσκεστε εδώ κοινωνικά.

Ευχαριστώ την Διοίκηση, η οποία πράγματι δουλεύει για να είναι ο Μεσσηνιακός μας ένα σχολείο. Λοιπόν θα τον βοηθήσουμε τον Μεσσηνιακό για να έρθει στις παλιές μεγάλες μέρες. Στις μεγάλες δόξες. Καλή χρονιά με Υγεία”.-

Φάβας: Σας καμαρώνουμε

Ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Φάβας είπε στην τοποθέτησή του :

“Αγαπητέ Πρόεδρε, παράγοντες, Προπονητές, Αθλήτριες και Αθλητές του Μεσσηνιακού. Επιθυμώ να σας μεταφέρω το ενδιαφέρον, τις ευχές για καλούς αγώνες και καλή αθλητική χρονιά του Δημάρχου μας κυρίου Βασιλόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρίσκεται εδώ κοντά σας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Σήμερα με τις ευχές της εκκλησίας ξεκινάει μια νέα αθλητική χρονιά. Εσείς μέσα από το γήπεδο δείχνετε το πραγματικό πρόσωπο της νεολαίας μας. Της νεολαίας της μάθησης, της νεολαίας της εκπαίδευσης, της νεολαίας του αθλητισμού. Είναι σημαντικό αυτό που κάνετε μαζί με τους προπονητές σας, να βρίσκεστε δηλαδή μέσα στους αθλητικούς χώρους, είτε είναι γήπεδο Ποδοσφαίρου, είτε Πετοσφαίρισης, είτε Στίβου. Είναι πολύ σημαντικό για μας για να καμαρώνουμε, όχι μόνο για τις επιτυχίες σας αλλά και την συμμετοχή σας στις διάφορες αθλητικές διοργανώσεις. Εύχομαι και εγώ μέσα από την καρδιά μου να έχετε μία επιτυχή αθλητική χρονιά χωρίς τραυματισμούς, να έχετε πάντα δύναμη, να βρίσκεστε στους αθλητικούς χώρους και να προσπαθείτε να φέρνετε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μέσα στα γήπεδα, για να μπορούν τα παιδιά από κοντά να γνωρίζουν τον αθλητισμό και τα ευεργετήματά του.

Στο κομμάτι της συνεισφοράς του Δήμου Καλαμάτας, έχει συζητήσει νομίζω ο πρόεδρος κύριος Στασινόπουλος με τον κύριο Δήμαρχο, αυτά που έχουν πει και αυτά που έχει υποσχεθεί θα γίνουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων, για να μπορεί έτσι και ο Δήμος Καλαμάτας, όπως και παλαιότερα έκανε επί δημαρχοντίας του Περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Νίκα, να συνεισφέρει όσο μπορεί περισσότερα στην ανάπτυξη των αθλητικών τμημάτων του Μεσσηνιακού.”

πηγή φωτ: Μεσσηνιακός fb

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΣΠΟΡ