Connect with us

Ειδήσεις

Κορονοϊός: Πώς μπορούμε να πάμε σε ρεβεγιόν – Ποιο SMS στέλνουμε στο 13033

, Κορονοϊός: Πώς μπορούμε να πάμε σε ρεβεγιόν – Ποιο SMS στέλνουμε στο 13033

Παράθυρο” για νέα τοπικά lockdown αν διαπιστωθεί αύξηση του ιικού φορτίου σε συγκεκριμένες περιοχές, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στα τραπέζια των εορτών, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να στείλουμε τον κωδικό μετακίνησης “6” στο 13033, ενώ προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους κατά τη διάρκεια των γιορτών.

“Παραμονή των Χριστουγέννων όποιος κυκλοφορεί μετά τις 10 το βράδυ θα ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ” τόνισε μιλώντας στον Ant1.

Με τον κωδικό 6 στα ρεβεγιόν

Με τον κωδικό μετακίνησης “6” στο 13033, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν για τα τραπέζια των εορτών, όπως είπε ο κ. Πέτσας ο οποίος απηύθυνε έκκληση “να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως”. Σε ερώτηση σχετικά με το αν πρέπει να αναμένουμε σκληρότερα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, είπε πως “τα πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα”.

Έτσι, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, για τις γιορτές, σχεδιάζονται “περισσότεροι έλεγχοι” και όχι “άλλα μέτρα” προς το παρόν και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

Προς νέα τοπικά lockdown;

Παρά το γεγονός ότι είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στη χώρα μας, οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και πηγές της κυβέρνησης αφήνουν να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι μετά τις γιορτές θα δούμε σκληρότερα μέτρα, τοπικά lockdown ακόμα και αναβολή της έναρξης της σχολικής περιόδου.

Μάλιστα όπως είπε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σήμερα, μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων, θα υπάρξουν και νέες ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις μας ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε στο Mega ότι η αστυνομία θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα και πως τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα. Παράλληλα, σημείωσε ότι στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής.

Ερωτηθείς αν μετά την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα τοπικά lockdown σε άλλες περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο δεν το απέκλεισε σημειώνοντας πως “πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές”. Ερωτηθείς ακόμα για τις ποιες περιοχές είναι αυτές και αν σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές της Θεσσαλίας, τόνισε ότι μεταξύ άλλων η Μαγνησία αλλά και άλλες περιοχές παρακολουθούνται και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για Ειδήσεις