Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αφιέρωμα της ΕΟΚ στον αήττητο πρωταθλητή ΓΣ Γαργαλιάνων

, Αφιέρωμα της ΕΟΚ στον αήττητο πρωταθλητή ΓΣ Γαργαλιάνων

Αφιέρωμα στον ΓΣ Γαργαλιάνων, τον αήττητο πρωταθλητή της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού της ΕΟΚ.

«Η 27η Μαΐου 2023 πέρασε στο Πάνθεον την ημερομηνιών στην ιστορία του ΓΣ Γαργαλιάνων, ως η μεγαλύτερη μέρα του συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1986 και βρίσκεται πλέον στην τέταρτη δεκαετία προσφοράς του στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής», αναφέρει το δημοσίευμα που υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης.

Ο ΓΣ Γαργαλιάνων έψαχνε την μεγάλη επιτυχία που θα τον φέρει σε ψηλότερο επίπεδο και αυτή η στιγμή ήρθε πριν λίγες ημέρες, με την άνοδό του στην Γ’ Εθνική κατηγορία εκείνη την ημέρα, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, για πρώτη φορά στην ιστορία του και μάλιστα χωρίς ήττα!

Την ημέρα του τελικού, το κλειστό γυμναστήριο των Γαργαλιάνων είχε γεμίσει από νωρίς και όλοι περίμεναν με ανυπομονησία τον τελικό με τον Σπαρτιατικό, για να πανηγυρίσουν στο τέλος του, μία ονειρεμένη χρονιά με πολύ καλό μπάσκετ και χωρίς ήττα (24-0)!

Το κλειστό γυμναστήριο γέμιζε σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Γυμναστικού, με οικογένειες, με πολλά μικρά παιδιά, που κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου στήριζαν την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου.

Έτσι έγινε και στον τελικό με τον Σπαρτιατικό, όπου μέσα σε μία καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα, το κλειστό γυμναστήριο γέμισε ασφυκτικά και στο τέλος στήθηκε μία μεγάλη και όμορφη γιορτή.

, Αφιέρωμα της ΕΟΚ στον αήττητο πρωταθλητή ΓΣ Γαργαλιάνων

Ομάδα και κόσμος γίνονται ένα για να πανηγυρίσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Τριφυλίας στη Μεσσηνία έχει δείξει ιδιαίτερη ανάπτυξη στο μπάσκετ, καθώς με τον Δίωνα Κυπαρισσίας πριν λίγα χρόνια να ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική και τώρα με τον ΓΣ Γαργαλιάνων δίνεται μία άλλη προοπτική στο άθλημα.

Η διοίκηση της ομάδας, έφερε τον Δεκέμβριο του 2021 τον Αντώνη Κούτρη, έναν έμπειρο προπονητή που νωρίτερα είχε κατακτήσει το τοπικό πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με τον Πολύβιο Μεγαλόπολης, τον ΣΚ Καλαμάτα, οδήγησε τον Δίωνα στην άνοδο και τώρα πανηγύρισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία με τέταρτη διαφορετική ομάδα!

, Αφιέρωμα της ΕΟΚ στον αήττητο πρωταθλητή ΓΣ Γαργαλιάνων
Ο προπονητής Αντώνης Κούτρης.

Στις δηλώσεις του, ο έμπειρος προπονητής επεσήμανε: «Είμαστε ευτυχισμένοι που καταφέραμε και κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα και μαζί με αυτό, την άνοδο στην Γ’ Εθνική και μάλιστα αήττητοι. Ευχαριστώ πολύ, πρώτα από όλα την διοίκηση για αυτά που μας παρείχε σε ότι της ζητήσαμε! Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου, τον ΑναστάσιοΚλαδιανό (assistant coach/Analyst), τον Γιάννη Καραβίτη (φυσιoθεραπευτής), τον ΑνδρέαΤσαγκάρη (φροντιστής), για την υπέρβαση που έκαναν φέτος στα καθήκοντά τους.

Ευχαριστώ τους παίκτες μας, που ήταν πρώτα από όλα καλοί άνθρωποι και συμπαίκτες, ξεπερνώντας πόνους και εαυτό. Ευχαριστούμε τους αντιπάλους μας, τους διαιτητές, τους ανθρώπους στην γραμματεία, την Ένωση μας και όλους τους συντελεστές για την μπασκετική όμορφη χρονιά που περάσαμε μαζί στα γήπεδα.

Τέλος, ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν σε κάθε παιχνίδι εκεί, διδάσκοντας αθλητικό πολιτισμό απολαμβάνοντας την ομάδα του με χειροκροτήματα και χαρά. Είμαι σίγουρος ότι ανάλογα πράγματα θα ζήσουμε και του χρόνου!».

, Αφιέρωμα της ΕΟΚ στον αήττητο πρωταθλητή ΓΣ Γαργαλιάνων
Ο Γιώργος Καραγιαννίδης σε ένα τρίποντο.

Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου δημιουργήθηκε μία ομάδα με στόχο την διάκριση, ήρθαν παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες με δίψα για επιτυχία και καλό μπάσκετ. Γενικότερα όμως, η λειτουργία της ομάδας ήταν από την αρχή σε πιο επαγγελματικό επίπεδο ξεφεύγοντας από τη συνηθισμένη λειτουργία τοπικών ομάδων μπάσκετ.

Στις 27 Μαΐου, ο ΓΣ Γαργαλιάνων κέρδισε με 90-77 τον Σπαρτιατικό στον τελικό των play-off και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Όμως δεν είναι μόνο η επιτυχία της ανδρικής ομάδας με την ιστορική άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ο ΓΣ Γαργαλιάνων τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν, με τις προσκλήσεις από τους περιφερειακούς προπονητές των Δημήτρη ΝτεμερούκαΣτάθη Οικονομίδη, στην μικτή ομάδα της Πελοποννήσου και στα κλιμάκια Νότου.

, Αφιέρωμα της ΕΟΚ στον αήττητο πρωταθλητή ΓΣ Γαργαλιάνων

Η καλή δουλειά άρχισε να φαίνεται στα τμήματα υποδομής, με τους νεαρούς παίκτες να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και στους αγώνες της ανδρικής ομάδας, ενώ ξεκίνησε σιγά-σιγά και το γυναικείο τμήμα μπάσκετ.

Το ρόστερ του ΓΣ Γαργαλιάνων 2022-2023

Γιώργος Καραγιαννίδης 2.01 1999
Μάριος Τσαγκάνης 1.85 1983
Κώστας Λαζαρίδης 1.93 1999
Δημήτρης Γιαννακόπουλος 2.02 1995
Δημήτρης Κυριακόπουλος 2.00 2001
Δημήτρης Γιαννόπουλος 1.85 2002
Παναγιώτης Δημητρακόπουλος 1.85 1986
Χρήστος Μιχαλόπουλος 2.01 1979
Θεοφάνης Κλεφτάκης 1.90 2000
Δημήτρης Καμπύλης 2.02 1978
Χαράλαμπος Μητρόπουλος 1.94 1984
Βάιος Καραούλης 1.83 1998

Προπονητής: Αντώνης Κούτρης

Βοηθός: Αναστάσιος Κλαδιανός

Επίσης από τα τμήματα των Ακαδημιών αγωνίστηκαν οι: Κρίστιαν Μίτεφ (2005), Διονύσης Κρεκούκιας (2005), Παναγιώτης Γιαννόπουλος (2006), Παναγιώτης Νικολακόπουλος (2005), Δημήτρης Ντεμερούκας (2008), Ιωάννης Χωραΐτης (2008), Αναστάσιος Ντασάκης, Παναγιώτης Μακρής (2008), Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος(2008), Αναστάσιος Γαλανόπουλος (2008), Ευστάθιος Οικονομίδης (2009), Γιώργος Ντεμερούκας (2009), Χαράλαμπος Ρούσσης (2009).

, Αφιέρωμα της ΕΟΚ στον αήττητο πρωταθλητή ΓΣ Γαργαλιάνων
Κατάμεστο το κλειστό γυμναστήριο Γαργαλιάνων.

Για την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική μίλησε και ο πρόεδρος του ΓΣ Γαργαλιάνων, Θέμης Ρούσσης, ο οποίος δήλωσε: «Η επιτυχία της φετινής χρονιάς έρχεται από πολύ αλλά και σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή πολλών ανθρώπων του συλλόγου. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ και από την ομάδα και το αγωνιστικό τμήμα τον προπονητής μας Αντώνη Κούτρη, τον γενικό αρχηγό της ομάδας μας Παναγιώτη Τσαμούρη, τον φυσιοθεραπευτή μας Ιωάννη Καραβίτη, τον βοηθό προπονητή και αναλυτή αγώνων Αναστάσιο Κλαδιανό και τον φροντιστή της ομάδας Ανδρέα Τσαγκάρη».

Μπροστά λοιπόν στην ομάδα ανοίγεται η πρόκληση της συμμετοχής για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική, αλλά εκτός της ενίσχυσης σε παίκτες, θα πρέπει να γίνουν και ορισμένα άλλα πράγματα όπως η τοποθέτηση παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ