Connect with us

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

, Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

Η εντυπωσιακή 21η διοργάνωση του «Rallylegend» πέρασε στην ιστορία ως μια εκ των πιο επιτυχημένων και συναρπαστικών. Ο ιστορικός αγώνας της Ιταλίας προσέλκυσε και φέτος σπουδαίους πρωταθλητές του χθες και του σήμερα και παρουσίασε στο φίλαθλο κοινό ότι πιο θεαματικό έχει να προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Συμμετείχαν 180 ομάδες από 24 χώρες, ενώ συνολικά κόπηκαν 55 χιλιάδες εισιτήριο με τον παλμό του κόσμου να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την σπουδαία αυτή διοργάνωση. Από την πρώτη ημέρα με την φιέστα και την παρέλαση των αυτοκινήτων που έκλεψαν τις εντυπώσεις και τίμησαν φέτος την ιστορία της SUBARU – με την διοργάνωση να έχει και επετειακό χαρακτήρα – και όσες ειδικές διαδρομές και γεμάτες δράση ημέρες ακολούθησαν η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο στο San Marino της Ιταλίας.

, Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

Χαμόγελα με τον θρυλικό πρωταθλητή κόσμου στα Ράλλυ και εν ενέργεια αγωνιζόμενο οδηγό, Delecour Francois.

Η ΑΤΥΧΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΝΩΡΙΣ… ΓΙΑ ΠΛΑΓΟ ΚΑΙ ΡΕΝΤΗ

Για το Ελληνικό δίδυμο της Hellenic Police by V. T. P., Γιάννη Πλάγο και Άλκη Ρέντη η ατυχία χτύπησε νωρίς την… πόρτα!

Από την πρώτη επίσημη ημέρα του αγωνιστικού καλενταριού του αγώνα οι οιωνοί δεν ήταν θετικοί. «Το ταξίδι τελείωσε πριν καν αρχίσει!» δηλώνει με διακριτή την απογοήτευσή του ο πολύπειρος Μεσσήνιος οδηγός, Γιάννης Πλάγος.

Οι αναποδιές ξεκίνησαν από την παρέλαση, απ’ όταν οι διοργανωτές επέλεξαν μεταξύ άλλων το ελληνικό πλήρωμα να συμμετέχει στην ξεχωριστή φιέστα για την τελετουργική έναρξη του «Rallylegend». Όμως μια απρόσμενη -τριπλή – ατυχία στέρησε την πολύ ξεχωριστή αυτή εμπειρία από το ελληνικό πλήρωμα. Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε σωληνάκι των φρένων που έπιασε πριν καν το αυτοκίνητο μπει στην πρώτη ειδική, στέλνοντας το αυτοκίνητο κατευθείαν στα pits!

«Την πρώτη καθώς δεν υπήρχε αγωνιστικό ενδιαφέρον, δεν κυνηγούσαμε δηλαδή κάποιο χρόνο, αλλά επρόκειτο για μια φιέστα λειτουργήσαμε με γνώμονα την ασφάλεια θέλοντας να διαφυλάξουμε τον κόσμο και το πλήρωμά μας. Aποφασίσαμε λοιπόν να μην συμμετάσχουμε και να φτιάξουμε το αυτοκίνητο και να είμαστε ανταποδοτικοί την επόμενη μέρα. Αφού επισκευάσθηκε όμως αυτό το θέμα, προέκυψε ένα άλλο…» δήλωσε φανερά απογοητευμένος ο Πλάγος.

, Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

Γιάννης και Άλκης πλαισιώνουν την οικογένεια MacRae. Ο μπαμπάς, Jimmy και η κόρη Hollie, του αείμνηστου Collin MacRae. Ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμό γνώρισε άδοξο τέλος με το ιδιωτικό του ελικόπτερο μαζί με τον 5χρονο γιο του, Johnnie, το 2007.

Μετά την αναποδιά με τα φρένα, στις ειδικές διαδρομές στις πίστες «Laghi Ι» και «Misano» το αμάξι παρουσίασε νέο πρόβλημα στα φρένα -αυτή τη φορά από τη δεξιά μεριά όπου το πετάλ από την αρχή της Ειδικής Διαδρομής πάταγε κάτω – σε συνδυασμό με την προβολιέρα που λειτούργησε με τα φώτα της νύχτας κάνοντας τη νύχτα μέρα, παρόλα αυτά το αυτοκίνητο γύρισε σε safe mode λόγω της υψηλής κατανάλωσης ρεύματος και σε συνδυασμό με την απώλεια πεντάλ που ήρθαν να προστεθούν στη λίστα, η προσπάθεια εστίασε αποκλειστικά… στην επιβίωση και να βγουν αλώβητοι για την απαιτητική συνέχεια!

Μετά το «κόψιμο» της τρίτη ειδική «Laghi ΙΙ», που -όπως θυμίζουμε και στο Ράλλυ Ακρόπολις – ο κόσμος παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας θέτοντας σε κίνδυνο εαυτούς και πληρώματα, το ενδιαφέρον του Ελληνικού πληρώματος στράφηκε στην επισκευή των προβλημάτων του οχήματος, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να ριχθούν στη μάχη στις εναπομένουσες αποστολές, ειδικές διαδρομές στο εντυπωσιακό τερέν της Ιταλίας και στο μοναδικό «Rallylegend».

, Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

Γιάννης Πλάγος και Jari Mati Latvala… Ο Έλληνας οδηγός στο πλευρό του πιο επιτυχημένου οδηγού που παρότι δεν έχει κερδίσει πρωτάθλημα είναι ο οδηγός με τις περισσότερες εκκινήσεις και ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Toyota

Το βράδυ της Παρασκευής χάρη στα… μαγικά, την εμπειρία και τη γνώση του Ανδρέα Χριστοδουλάκη και της ομάδας του, «Japanese Specialist» που είχαν αναλάβει το μηχανικό σκέλος της όλης προσπάθειας το αυτοκίνητο επισκευάστηκε. Όπως αποδείχθηκε όμως… δεν ήταν γραφτό! Όπως…στραβά ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία του ελληνικού αγωνιστικού διδύμου της ΕΛ.ΑΣ. στην Ιταλία. Το πίσω διαφορικό έσπασε περίπου 300 περίπου μέτρα από την έναρξη της ειδικής “La Tane” με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μην μπορεί να συνεχίσει. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρεθεί ανταλλακτικό τελικά δεν κατέστη δυνατό, εξαϋλώνοντας τις όποιες ελπίδες διάκρισης πόσω μάλλον συμμετοχής του ελληνικού πληρώματος στους υπόλοιπους αγώνες.

Η Ελληνική ομάδα αποχώρησε δίχως κάποια διάκριση, αλλά με πολλές εμπειρίες και αμέτρητες νέες φιλίες. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγαλείο του αθλητισμού. «Ένα δύσκολο ταξίδι τελείωσε για εμάς» είπε για το άδοξο φινάλε ο Μεσσήνιος οδηγός αγώνων ταχύτητας της ΕΛ.ΑΣ, συμπληρώνοντας «Κάνουμε πάντα τον σταυρό μας ευχαριστούμε και πάντοτε προχωράμε… Ουδέν κακό αμιγές καλού».

, Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

Σύντομη συνομιλία και αναμνηστική φωτογραφία με την Somaschini Rachele. Κορυφαία γυναίκα οδηγός με κυστική ίνωση που εμπνεύστηκε το #RUNNING FOR A BREATH, το Ίδρυμα για άτομα που νοσούν από την συγκεκριμένη ασθένεια

Επίσης ο Γιάννης Πλάγος τόνισε πως αυτό που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί στο San Marino για το Rallylegend, είναι πως δεν πρόκειται για έναν τυπικό αγώνα χρονομέτρησης, αντιθέτως είναι μια μεγάλη φιέστα, μια μεγάλη γιορτή, αυτό μαρτυρά και το πλήθος κόσμου που έδωσε τον δικό του ηχηρό παλμό όλες τις ημέρες της διοργάνωσης. «Φεύγουμε γεμάτοι εμπειρίες και πολλές- πολλές εντυπώσεις από την όλη διοργάνωση όπου συμμετείχαν πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές, με αρκετούς από τους οποίους είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να συνομιλήσουμε γι’ αυτό που όλοι αγαπάμε. Απίθανος ο κόσμος και πάρα πολύς. Γεγονός που ανέδειξε την αναγκαιότητα για περισσότερους ενδιάμεσους που θα διασφαλίζουν το safety πληρωμάτων και θεατών».

, Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

Τις εντυπώσεις έκλεψε βεβαίως και η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να συμμετάσχει στην όλη διοργάνωση με έναν ξεχωριστό τρόπο. Προσφέροντας αναμνηστικά δώρα. Εμβληματικά προϊόντα της μεσσηνιακής γης όπως σύκο, παστέλι, καλαματιανό λάδι, ελιές και ξύδι σε καλαίσθητες συσκευασίες δόθηκαν στο τέλος των αγώνων ως αναμνηστικά στους συμμετέχοντες. Μια κίνηση που αν μη τι άλλο ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία σε κάθε της έκφανση και την περίσσια αγάπη των Ελλήνων για τον αθλητισμό…

, Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

Χειραψία με τον Aghini Andrea. Ο τελευταίος εργοστασιακός οδηγός της ομάδας της LANCIA και 3 φορές πρωταθλητής Ιταλίας, με πλούσιο παλμαρέ γεμάτο πολλές νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

, Άδοξο φινάλε για Πλάγο και Ρέντη στο 21ο Rallylegend (pics)

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ