Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίνα Σουλούκου: Η πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός και η «περιπετειώδης» παρουσία της στη Ρόμα

, Λίνα Σουλούκου: Η πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός και η «περιπετειώδης» παρουσία της στη Ρόμα

Η Λίνα Σουλούκου βρέθηκε μέσα σε λίγα χρόνια, στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το τέλος της από τη Ρόμα, αναμένεται να αποτελέσει μόνο ένα ακόμη “επεισόδιο” στην πορεία της.

Στη Ρόμα, η Λίνα Σουλούκου έγινε η πρώτη Ελληνίδα παράγοντας που αναλαμβάνει το “τιμόνι” μιας τόσο ιστορικής ομάδας, αλλά η ολοκλήρωση της συνεργασίας τους έγινε μέσα σε ένταση με τους οπαδούς.

Η Ελληνίδα παράγοντας εμφανίζεται όμως να έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδας της Σαουδικής Αραβίας και σύντομα θα μπορεί να εξετάσει το επόμενο “βήμα” στην καριέρα της.

Ποια είναι η Λίνα Σουλούκου

Η Λίνα Σουλούκου γεννήθηκε το 1983 στη Λάρισα, όπου και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Ήταν αθλήτρια της τοπικής ΕΑΛ στο βόλεϊ, αλλά σταμάτησε πρόωρα την αθλητική της πορεία για να εστιάσει στις σπουδές νομικής, με ειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο. Έκανε Μεταπτυχιακό στη Νομική και Αθλητική Διοίκηση στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, ανοίγοντας δικηγορικό γραφείο μαζί με την αδερφή της.

Οι δυο τους ασχολήθηκαν εξ αρχής με το ελληνικό ποδόσφαιρο και ανέλαβαν σημαντικές υποθέσεις, όπως η αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα, οι κινήσεις παικτών της ΑΕΚ εναντίον της ΠΑΕ πριν τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική, αλλά και η υπογραφή του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό. Μία από τις υποθέσεις που ξεχώρισαν όμως, ήταν και αυτή του Μίκαελ Εσιέν, αφού ως νομικός του εκπρόσωπος “κυνήγησε” την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τις οφειλές στον Γκανέζο μέσο.

Η μετεγγραφή στον Ολυμπιακό

Το 2016, ο Βαγγέλης Μαρινάκης την επέλεξε για τη θέση της επικεφαλής νομικών υποθέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γρήγορα αναρριχήθηκε σε γενική διευθύντρια του συλλόγου, έχοντας άμεση συνεργασία με τον “ισχυρό άνδρα” των Πειραιωτών.

Τρία χρόνια αργότερα διορίστηκε παράλληλα και Αντιπρόσωπος Διαφορετικότητας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Συλλόγων (ECA), με ρόλο στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, ενώ αποτέλεσε και μέλος της Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της ECA και της Κοινωνικής Ομάδας εργασίας της Επιτροπής Διαλόγου της UEFA για τη «Σύμβαση της UEFA για το μέλλον του ποδοσφαίρου».

Ανέλαβε μάλιστα και χρέη προέδρου στο πάνελ για το Golden Boy Awards, που δίνει κάθε χρόνο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η «περιπέτεια» στη Ρόμα

Η παρουσία της στον Ολυμπιακό και την ECA της άνοιξε σύντομα και την “πόρτα” ενός κορυφαίου συλλόγου στην Ευρώπη. Η Ρόμα την προσέγγισε το 2023 και της προσέφερε τη θέση της CEO του ποδοσφαιρικού τμήματος, στην οποία και έμεινε για λίγο παραπάνω από ένα χρόνο.

Από την αρχή της πορείας της στη Ρόμα, αναγκάστηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, όπως η λύση της συνεργασίας με τον “πανάκριβο” Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά και η συνεργασία με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, έναν θρύλο των Ρωμαίων.

Στο ίδιο διάστημα, η Λίνα Σουλούκου ανέλαβε τον πλήρη διαχειριστικό έλεγχο του συλλόγου και προσπάθησε να περιορίσει τα έξοδα στο μπάτζετ της ομάδας. Έγινε έτσι ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε η Ρόμα να διεκδικήσει άμεσα την έξοδο στο Champions League και το κακό ξεκίνημα στη σεζόν έφερε την… αρχή του τέλους.

Αποφασίστηκε η αλλαγή προπονητή, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να χάνει τη θέση του, γεγονός που εξόργισε τους οπαδούς της ομάδας. Οι φίλοι των Ρωμαίων θεώρησαν ότι δεν δόθηκαν στο Ιταλό τα περιθώρια να δουλέψει την ομάδα και δεν εισακούστηκαν οι επιθυμίες του όσον αφορά τις μετεγγραφές, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο “στόχαστρό” τους, η διοίκηση του συλλόγου και η Λίνα Σουλούκου προσωπικά.

Μέσα σε αυτό το “κλίμα”, η Ελληνίδα παράγοντας αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της CEO της Ρόμα και επέμεινε στην απόφασή της και μετά τις προσπάθειες των ιδιοκτητών να της αλλάξουν γνώμη. Η “αιώνια πόλη” αποδείχθηκε έτσι ένας σύντομος σταθμός στην πορεία της Λίνας Σουλούκου, η οποία και είναι πλέον ελεύθερη να εξετάσει τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα.

Πηγή NewsIT

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ