Connect with us

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Χανιά – Καλαμάτα 1-2: Άλωσε τα Περιβόλια με ανατροπή

, Χανιά – Καλαμάτα 1-2: Άλωσε τα Περιβόλια με ανατροπή

Μόρσεϊ, Ντιγκινί απάντησαν στο γκολ του Τσέλιου και η Μαύρη Θύελλα έφυγε με το διπλό από την Κρήτη

Με γκολ του Νικολά Ντιγκινί στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων η Καλαμάτα πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 μέσα στα Χανιά, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της super league 2. Αν και βρέθηκε να χάνει από το πρώτο ημίχρονο με τέρμα του Τσέλιου, η Μαύρη Θύελλα έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη, ισοφάρισε το παιχνίδι με τον Μόρσεϊ και έφτασε στο διπλό νίκης στις καθυστερήσεις. Οι μελανόλευκοι είχαν κακή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο ιδιαίτερα στο εικοσάλεπτο, με τα Χανιά να κυριαρχούν στο γήπεδο, αλλά στην επανάληψη παρουσίασαν καλύτερο πρόσωπο και είχαν τις ευκαιρίας να γυρίσουν νωρίτερα το σκορ.

Πως κατέβηκε

Ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε 11άδα με μια αλλαγή σε σχέση με το ματς Κυπέλλου στο Παμπελοποννησιακό με τον Αλγκαρανάζ να παίρνει τη θέση του Φρίμπονγκ.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Κότσαρης, ο σχηματισμός παρέμεινε ο ίδιος με τριάδα στην άμυνα τους Τσελεπίδη, Στρούγγη, Μπακαγιόκο, δεξιά αγωνίστηκε ο Ουές, αριστερά ο Βαλεριάνος, στον άξονα Αναστασόπουλος, Ριένστρα, στα πλάγια οι Μορέιρα (αριστερά), Παμλίδης (δεξιά) και στην κορυφή ο Αλγκαρανάζ.

Το ματς

Η Καλαμάτα ξεκίνησε με ανάπτυξη κυρίως από τα αριστερά και τον Μορέιρα να προσπαθεί να δημιουργήσει καταστάσεις αλλά οι γηπεδούχοι προσάρμοσαν την άμυνά τους. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε για τους γηπεδούχους στο 10′ όταν ο Τσέλιος βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ που επιχείρησε έβγαλε ο Κότσαρης στην δεξιά του γωνία.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν καλύτερη παρουσία και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 24′.

Ο Προβυδάκης έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Τσέλιος από την καρδιά της άμυνας της Καλαμάτας με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τα Χανιά.

Το γκολ αφύπνισε την Καλαμάτα η οποία πήρε μέτρα στο γήπεδο και αφού είχε την πρώτη τελική με αδύναμο σουτ του Παμλίδη (26′) έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 31ο λεπτό. Από φάουλ του Μορέιρα ο Μπακαγιόκο έπιασε την κεφαλιά αλλά έδιωξε εντυπωσιακά ο Σαφαρίκας.

Αλλαγές στο β’ ημίχρονο

Βλέποντας ότι η ομάδα δεν τραβάει ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο πραγματοποιώντας τρεις αλλαγές με τους Μουστακόπουλο, Ντιγκινί, Μόρσεϊ. Ο τελευταίος είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ άουτ στο 54′ με την Καλαμάτα να συνεχίζει ψηλά στο γήπεδο.

Στο 65′ ο Ουές έκλεψε τη μπάλα, έβγαλε στον Μορέιρα ο οποίος έκοψε στον Ντιγκινί που πλάσαρε αλλά έβγαλε με τα πόδια ο Σαφαρίκας.

Στο 68′ πέρασε στο παιχνίδι και ο Βασιλαντωνόπουλος και στο 76′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Σαφαρίκας έβγαλε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Μόρσει βρέθηκε στην περιοχή αμαρκάριστος και με σουτ έκανε το 1-1.

Έχοντας το momentum του αγώνα οι μελανόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στην ανατροπή στο 83′ με κεφαλιά του Στρούγγη που απομάκρυνε ο Μουνάφο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 86′ ο Ντιγκινί σούταρε άουτ και ο ίδιος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε την ανατροπή. Ο Μουστακοπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Γκμπένιον δεν μπόρεσε να απομακρύνει με τον Ντιγκινί να κεραυνοβολεί από κοντά τον Σαφαρίκα για το 1-2.

ΧΑΝΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Σαφαρίκας, Στεπίνσκι (82΄Πινακάς), Γκμπένιον, Γκοράνοφ, Προβυδάκης, Λεμονής, Παχής (68′ Αρτουνουάγκα), Τσέλιος, Μουνάφο, Μανουσάκης, Μάλτσι (64′ Κόλα)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Κότσαρης, Ουές (68′ Βασιλαντωνόπουλος), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης (46′ Μουστακόπουλος), Αναστασόπουλος (76′ Γρίβας), Ριένστρα (46′ Μόρσεϊ), Μορέιρα Μέντες, Παμλίδης (46′ Ντιγκινί), Αλγκαναράζ

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ