Connect with us

ΒΟΛΕΙ

Βόλεϊ: Ο Απόλλωνας Καλαμάτας και η wild card για την Α1 γυναικών

, Βόλεϊ: Ο Απόλλωνας Καλαμάτας και η wild card για την Α1 γυναικών

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας κλήθηκε από την ΕΟΠΕ να δηλώσει εάν ενδιαφέρεται για την κάλυψη μέσω wild card της θέσης στην Α1 γυναικών που έμεινε κενή μετά την απόφαση των Πεύκων να μην συμμετάσχουν.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, προτεραιότητα θα δοθεί στις ομάδες της pre League γυναικών 2023/24 με βάση την τελική κατάταξη των ομάδων στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα από την 3η έως τη 10η θέση.

Οι Αμαζόνες δείχνουν να έχουν προβάδισμα, αν και τα κριτήρια είναι περισσότερο πολύπλοκα και ο Απόλλωνας θα είχε σοβαρές πιθανότητες λόγω της αγωνιστικής του συνέπειας τα τελευταία χρόνια (σταθερά στην 4άδα τις τελευταίες τρεις σεζόν), το γεγονός πως είναι ένα “νοικοκυρεμένοσωματείο της επαρχίας, με κόσμο και καλλιεργεί το άθλημα σε βάθος.

Ο Απόλλωνας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την χορήγηση wild card αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση για αναπλήρωση ομάδας όπως έχουν θεσπιστεί και έχουν να κάνουν με γηπεδικές εγκαταστάσεις, ιστορία ανάπτυξης του αθλήματος στην περιοχή, συμμετοχή ομάδας στην ανάπτυξη του βόλεϊ, αγωνιστική κατάταξη προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση και υποδομές υγείας.

Προϋπόθεση για την Καλαματιανή ομάδα είναι να βρεθούν ισχυροί χρηματοδότες και να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια. Όλα τα άλλα υπάρχουν, και ειδικά το γήπεδο που γεμίζει και αγαπά ο κόσμος του βόλεϊ.

Η deadline είναι μέχρι τις 10 Ιουλίου, οπότε και ο ΕΟΠΕ θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των αιτήσεων για την wild card.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΒΟΛΕΙ