
Ο Δήμος Καλαμάτας και το GNC 3on3, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), συνδιοργανώνει το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου 2023, το 1st KALAMATA 3on3 OPEN.
Το 3on3 basketball είναι το πιο διαδεδομένο «άθλημα δρόμου» παγκοσμίως, το οποίο υπάγεται στη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA), ενώ από το 2020 αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα.
Σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αντώνης Νικολετάκης, Πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας GNC και ο Μάκης Γιατράς, προπονητής Μπάσκετ, αναφέρθηκαν στην τεράστια επιτυχία που έχει το 3on3 basketball σε κάθε πόλη που διοργανώνεται, ευχαριστώντας παράλληλα για την συνδρομή στη διοργάνωση το Δήμο Καλαμάτας στο πρόσωπο του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.
Μέχρι στιγμής η διοργάνωση έχει ταξιδέψει σε 17 πόλεις ενισχύοντας την αγάπη του κοινού για τον αθλητισμό. Η αθλητική δράση, που αναμένεται να προσελκύσει εκατοντάδες φίλους του μπάσκετ, θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου της Καλαμάτας.
Ο κ. Νικολετάκης αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι κατάφεραν όλες οι συμμετοχές να είναι δωρεάν, τα γήπεδα του τουρνουά έχουν προδιαγραφές FIBA, με την παρουσία διαιτητών, γραμματείας και ότι άλλο χρειάζεται. Από την πλευρά του ο κ. Γιατράς τόνισε πως στόχος τους είναι το 3on3 basketball να γίνει θεσμός για την πόλη της Καλαμάτας, όπου μικροί και μεγάλοι ανεξαρτήτου φύλου να μπορούν να συμμετέχουν.
Το 1st Kalamata 3on3 open, στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας θα ξεκινήσει , αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 με πολλές εκπλήξεις και δώρα, ενώ θα δοθούν και υποτροφίες.
Η φόρμα συμμετοχής θα μείνει ανοιχτή μέχρι σήμερα το βράδυ με δυνατότητα αίτησης και για αύριο το πρωί, στόχος να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής όλων όσων το επιθυμούν.
Η συμμετοχή είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, δίνοντας την ευκαιρία στους Καλαματιανούς λάτρεις του μπάσκετ να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στο 3×3.
Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ.
Οι ώρες προσέλευσης είναι οι παρακάτω (οι αγώνες κάθε ηλικιακής κατηγορίας ξεκινούν 30′ μετά την αναγραφόμενη ώρα):
U15 – 17.30
U13 – 18.00
U18 – 19.30
18+ – 20.15
35+ – 20.45
U15 (WOMEN) – 20.45
*Η ομάδα triO (35+), θα αγωνιστεί το απόγευμα της Παρασκευής (15/9).
**Οι ομάδες των γυναικείων κατηγοριών U18 & 18+ θα αγωνιστούν σε αγώνα επίδειξης το Σάββατο
Επειδή την πρώτη μέρα των τουρνουά γίνονται αναπροσαρμογές των ομάδων και των ομίλων παρακαλούνται οι ομάδες να βρίσκονται στα γήπεδα το αργότερο μέχρι την προγραμματισμένη ώρα. Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί βάσει των συνθηκών.


Αθλητικές Μεταδόσεις ημέρας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/8): Πού θα δούμε το Φιορεντίνα-Μπέτις και το Μπόντο Γκλιμτ-Τότεναμ

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δημήτρης Σπανός: «Εγκληματήσαμε απέναντι στον εαυτό μας – Συγγνώμη στον κόσμο» – Βίντεο

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καλαμάτα – Κηφισιά 0-1 : Δείτε τα highlights

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καλαμάτα – Ηλιούπολη 2-0: Δείτε τα highlights (βίντεο)
