Connect with us

Ειδήσεις

Συλλήψεις στην Καλαμάτα: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την επιχείρηση

, Συλλήψεις στην Καλαμάτα: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την επιχείρηση

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για 11 συλληφθέντες- Κατασχέθηκαν πάνω από -50.000- ευρώ, αναβολικές ουσίες, ηλεκτρονικές συσκευές , πιστόλι, οχήματα κ.ά.

Στις επίσημες ανακοινώσεις για τις ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις κατά τις οποίες συνελήφθησαν έντεκα άτομα, όλοι τους μέλη της οργάνωσης, ενώ κατηγορείται ακόμη ένα άτομο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δρούσαν με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Επιπλέον, συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν πάνω από -50.000- ευρώ, αναβολικές ουσίες, ηλεκτρονικές συσκευές , πιστόλι, οχήματα κ.ά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δρούσαν με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (26.5.2020), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα κα σε περιοχές της Αθήνας Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι./ Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών).

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας από 25 έως 52 ετών και 34χρονος αλλοδαπός, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κατηγορείται ακόμη ένας 32χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν τουλάχιστον από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα, σε περιοχή της Καλαμάτας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργώντας με ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, ασκούσαν σωματική βία ή απειλή βίας σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να πετύχουν βλάβη της επιχείρησης τους.

Επίσης, ως μέλη της εγκληματικής ομάδας- συμμορίας, συγκεκριμένα ο 45χρονος ημεδαπός και ο 34χρονος αλλοδαπός, καθώς και ο 32χρονος ημεδαπός, που κατηγορείται, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τις αρχές του 2020, δραστηριοποιούνταν και στη προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία απαγορευμένων μέσων και συγκεκριμένα αναβολικών ουσιών, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης ερασιτεχνών αθλητών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, οχήματα κ.α., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 50.207,80 ευρώ,

συσκευές κινητής τηλεφωνίας και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, υπολογιστές παλάμης, μέσα αποθήκευσης κ.λ.π.),

φυσίγγια πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων,

ένα (1) πιστόλι, άνευ άδειας μετά τριών (3) γεμιστήρων,

αναβολικές ουσίες σε ενέσιμη μορφή και σε μορφή χαπιών,

πληθώρα ιδιόχειρων σημειώσεων σχετικών με τη διερευνώμενη υπόθεση,

μία (1) μηχανή καταμέτρησης κερμάτων,

μία (1) μηχανή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων,

τρία (3) αυτοκίνητα και

μία (1) μοτοσικλέτα.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω ερευνών συνελήφθη επιπλέον και μία (1) 28χρονη ημεδαπή, διότι κατείχε -10- ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.”

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Our Facebook Page