Κάνοντας τα απολύτως… αναγκαία ο ΑπόλλωναςΚαλαμάτας επικράτησε 3-0 της Σπερχογείας στο “Π.Γεωργανάς” και μετά την επιτυχία στην πρεμιέρα επί της Μάνης, ντουμπλάρισε τις νίκες του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α’ τοπικής.
Η ιστορία γράφτηκε με γκολ σε καίρια σημεία του παιχνιδιού από τους Καρύδη -βρήκε για δεύτερο ματς δίχτυα- ένα αυτογκόλ από τον Λένα και τον Νικολόπουλο στο ξεκίνημα του β’ μέρους να κλείνει το σκορ.
Η Σπερχογεία, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα παρουσιάστηκεμαχητική και άξιζεκάτικαλύτερο από το παιχνίδι καθώςυπήρξε και άτυχη στην φάση του αυτογκόλ ενώ έμεινε από νωρίς χωρίς τον βασικό της σέντερ φορ Άγγελο Γουδέλη που αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό.
Το ματς
Η πρώτη καλή προσπάθεια ήρθε από τους γηπεδούχους όταν σε πλασέ του Ντάβου απέκρουσε σε πρώτο χρόνο ο Γιακουμής και στη συνέχεια ο Σπύροςέκανε το πλασέ αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Η απάντηση από τον Απόλλωνα ήρθε στο 13’ όταν σε κόρνερ του Μανωλοπούλου ο Παχής έπιασε την κεφάλια άουτ με τους ασπρόμαυρους να ανεβάζουν στροφές στην συνέχεια και να φτάνουν στο γκολ στο 23ο λεπτό. Ο Βασιλόπουλος, μετά από φάσηδιαρκείας στην περιοχή της Σπερχογείας, έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καρύδης στο δεύτεροδοκάρι έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και καρφώθηκε στον ουρανό των δικτύων του Ζαφειρίου.
Σαν να μην έφτανε ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό και τον Γουδέλη και τα πράγματα δυσκόλεψανακόμηπερισσότερο στο επιθετικό κομμάτι.
Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και στο 38’ έφτασε στο 0-2 όταν από γύρισμα του Γιακουμή ο Λένα στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζαφειρίου. Εχοντας πλέον την ψυχολογία υπέρ του, ο Απόλλωνας είχε ακόμη μία ευκαιρία πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου όταν στο 41’ ο Κουρεντζής έκανε το σουτ με τον Ζαφειρίου να βγάζειδύσκολα και στην επαναφορά ο Πανταζήςσούταρε στο οριζόντιοδοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο εκτελέσεις φάουλ των γηπεδούχων που δεν προβλημάτισαν την άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος κλείδωσε τη νίκη στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση. Ο Μανωλόπουλος έκανε προσπάθεια από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Νικολόπουλο ο οποίος μπήκε από την αριστερήπλευρά και πλάσαρεεύστοχα για το 0-3 στο 48’.
Παρά την απογοήτευση, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να αντιδράσουν χάνονταςσημαντικήευκαιρία στο 53ο λεπτό όταν σε σέντρα σουτ του Σώκαλη η μπάλα βρήκε στο οριζόντιοδοκάρι αφού προηγουμένως την είχε βρει ο Γιακουμής.
Οι “ταύροι” συνέχισαν τις προσπάθειες κυρίως με ενέργειες του νεαρού Ντάβου ο οποίος ήταν αδύνατο να κοπεί από τους αμυντικούς του Απόλλωνα από την αριστερήπλευρά, αλλά επί της ουσίας δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνη κατάσταση για τον Γιακουμή.