Connect with us

ΒΟΛΕΙ

“Βόμβα” Ζερίτη: Να μην κατέβει ο Μεσσηνιακός στην Α2

, “Βόμβα” Ζερίτη: Να μην κατέβει ο Μεσσηνιακός στην Α2

Επίθεση κατά της ΕΟΠΕ και του προέδρου Γιώργου Καραμπέτσου εξαπέλυσε με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο ταμίας του Μεσσηνιακού και έφορος του τμήματος βόλεϊ Χρήστος Ζερίτης..

Η ψυχή του τμήματος βόλεϊ των πρασίνων παραθέτει μια σειρά περιστατικών με αποκορύφωμα την τηλεδιάσκεψη των σωματείων της Α2 βόλεϊ γυναικών που έγινε στις 17 Ιουνίου, αναφέροντας πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας διάκειται εχθρικά απέναντι στον Μεσσηνιακό και τον ίδιο και ρίχνει την “βόμβα” της μη δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα, που θα είναι και η πρότασή του προς το αποψινό ΔΣ της ομάδας.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Ζερίτης θα ζητήσει ο σύλλογος να αποσύρει την ομάδα γυναικών από την Α2 διότι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “η ΕΟΠΕ δεν έχει ανακοινώσει αν θα χωρίσει το νότιο όμιλο σε 2 υποομίλους ή όχι και στην τηλεδιάσκεψη της 17/6/2020 έδειξε, δια του Προέδρου της, αναλγησία, ματαιοδοξία και φέρεται εχθρικά στον Μεσσηνιακό. Μας καλεί δε να δηλώσουμε συμμετοχή μέχρι την 6/7/2020, χωρίς να ξέρουμε αν αυτή η δήλωση θα μας κοστίσει 20, 30 ή 40 χιλιάδες ευρώ, αλλά και με τις προτάσεις της δείχνει ασέβεια στον κόπο των επαρχιακών σωματείων γενικότερα”.

Η ανάρτηση του Χρήστου Ζερίτη

Επειδή σήμερα Κυριακή 5/7/2020 το βράδυ θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Γ.Σ.1888, με θέμα «Δήλωση συμμετοχής ομάδος στην Α2 κατηγορία Βόλεϊ γυναικών», στο οποίο θα καταθέσω τις προτάσεις μου, όπως τις διαμόρφωσα (γράφοντας ένα σύντομο ημερολόγιο για να θυμάμαι) μετά την τηλεδιάσκεψη της 17/6/2020, δημοσιεύω απόσπασμα από όσα έγραψα και σχολίασα τότε, συμπληρωμένο με τις προτάσεις που θα καταθέσω απόψε, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα όσων θέλουν να μαθαίνουν αλήθειες.

Έγραψα εκείνο το βράδυ:

«Τραυματική» εμπειρία αποκόμισα από την τηλεδιάσκεψη της 17ης Ιουνίου 2020, μεταξύ των εκπροσώπων των 15 Σωματείων που πρόκειται να απαρτίσουν τη νέα Α2 του νοτίου Ομίλου (έλειπε μόνο εκπρόσωπος της ομάδος της Λέσβου) και του προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Γιώργου Καραμπέτσου.

Θέμα της, οι προτάσεις των σωματείων για την διαίρεση σε 2 υποομίλους και τα συναφή.

Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Αγ. Παρασκευής, ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου Κρήτης, Αμπελοκήπων, Απόλλωνα Πάτρας, Απολλώνιου Κερατσινίου, Αργυρούπολης, Βύρωνα, Γ.Ε. Ηρακλείου, Ηρακλή Κηφισιάς, Μεσσαρά Μοιρών Κρήτης, Μεσσηνιακού, Μίλωνα, Πετρούπολης, Ρεθύμνου και Χαλανδρίου.Σε χρόνο συνολικής συζήτησης 1,30 ώρας περίπου και με 3λεπτες τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, την περισσότερη ώρα κάλυψαν οι θέσεις του κυρίου Προέδρου, ο οποίος δήλωσε τα εξής, εν συντομία :

-Πως είναι φίλος του προέδρου του Ολυμπιακού Μαρινάκη.

-Πως είναι φίλος του Κούβελου, του συζύγου της Μπακογιάννη.

-Πως είναι Πειραιώτης.

(τα παραπάνω στην αρχή της εισηγήσεώς του και τα παρακάτω στην εξέλιξη της τηλεδιάσκεψης)

-Πως ήταν καλός διαιτητής.

-Πως οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΟΠΕ πήραν πολλές επιχορηγήσεις από την Πολιτεία.

-Πως θα προσπαθήσει να πείσει την Κυβέρνηση να του επιστρέψει τα χρήματα, τα οποία είχε εξοικονομήσει η ΕΟΠΕ επί διοικήσεώς του και τα «κατέσχεσαν» λόγω των οφειλών της Ομοσπονδίας.

-Πως θα στηρίξει τις μετακινήσεις των ομάδων αν κατορθώσει να του επιστραφούν τα χρήματα.

-Πως υπήρξαν ομάδες στο παρελθόν που αγωνίστηκαν «χαλαρά».

-Πως θα κάνει προσπάθεια να πειστούν Ξενοδόχοι και Πλοιοκτήτες να γίνουν χορηγοί των μετακινήσεων των ομάδων.

-Πως η πρόταση του Μεσσηνιακού (δείτε πιο κάτω σχετικώς προτάσεις για σύσταση των υποομίλων του νοτίου ομίλου) είχε στόχο να βολευτεί η ομάδα του και όχι να εξυπηρετηθούν και οι ομάδες της Κρήτης, χρησιμοποιώντας την φράση «τον Μεσσηνιακό δεν τον έπιασε ο πόνος».

-Πως θα πρέπει σύντομα να απαντηθεί το θέμα της συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Για την ιστορία και επί της ουσίας :

-Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ πρότεινε να συζητηθεί η σκέψη του να: Α΄ Υποόμιλος να συμπεριλαμβάνει 5 ομάδες από Αττική και 3 από το Ηράκλειο. Ο Β΄ Υποόμιλος να συμπεριλαμβάνει 4 ομάδες Αττικής, 2 Πελοποννήσου, 1 Ρεθύμνου και 1 από Λέσβο.

-Ο εκπρόσωπος του Χαλανδρίου κ. Καλαντζής «στρογγυλοποίησε» την παραπάνω θέση και πρότεινε να δομηθούν οι όμιλοι χωρίζοντας ανά 2 τις ομάδες της Κρήτης (με την πρότασή του συντάχτηκαν 7 αθηναϊκές ομάδες και ο Απόλλων Πάτρας. Σύνολο 8).

-Η πρόταση του Μεσσηνιακού ήταν, να συμμετέχουν στον Α΄ Υποόμιλο οι 4 Κρητικές ομάδες και 4 αθηναϊκές με κλήρωση (για να μετριαστούν τα έξοδα των Κρητικών) και στον Β΄ Υποόμιλο να συμμετέχουν οι 5 υπόλοιπες αθηναϊκές, οι 2 Πελοποννησιακές και η νησιώτικη ομάδα (με την πρόταση αυτή συντάχτηκαν και οι 4 Κρητικές ομάδες και οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑΕ Αμπελοκήπων και Ηρακλή Κηφισιάς. Σύνολο 7).

Αιτιάσεις λίγο πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού :

-Επειδή ο χωρισμός (αν γίνει τελικώς) των 2 Υποομίλων του νοτίου Ομίλου του πρωταθλήματος 2020-2021 της Α2 δεν έχει καθοριστεί ακόμη, παραμονή λήξεως της προθεσμίας για την δήλωση συμμετοχής (η γενική προκήρυξη δημοσιεύτηκε το Σάββατο 4/7/2020 και αναφέρει πως «Σε κάθε Ζώνη (όμιλο νότιο ή βόρειο δηλαδή), τυχόν χωρισμός των ομάδων σε ομίλους θα καθοριστεί με την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος». Ενώ η ειδική προκήρυξη της Pre league ανδρών-των 2 ομίλων- δημοσιεύθηκε στις 4/7/2020).

Δηλαδή το αν θα υπάρχει ένας ενιαίος Νότιος Όμιλος των 16 ομάδων οι 2 υποοόμιλοι των 8 δεν το γνωρίζουμε και θα το μάθουμε το αργότερο 20 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς γράφει το άρθρο 7 του Κανονισμού διοργάνωσης.

-Επειδή σέβομαι τον εαυτό μου και τον ιστορικό Σύλλογο που εκπροσωπώ και η χλευαστική αναφορά του κ. Καραμπέτσου με πρόσβαλε βάναυσα (την ίδια επιθετική συμπεριφορά απέναντι στον γράφοντα είχε και στην α΄ τηλεδιάσκεψη της 21ης Απριλίου 2020, με θέμα τις προτάσεις για την πρόωρη ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020).

-Επειδή νιώθω πως ασεβούν χωρίς έλεος στο πληγωμένο ήδη κορμί της αθλητικής επαρχίας.

-Επειδή είναι ανεπίτρεπτο για το ήθος μου να συνεχίσω να αναζητώ χορηγούς που ουσιαστικά θα στηρίξουν αυτούς που μας προσβάλουν …και

-Επειδή σέβομαι τους πόρους από το ταμείο του Μεσσηνιακού μας και την τσέπη των Φίλων Χορηγών οι οποίοι μας βοηθούσαν παλικαρίσια τα τελευταία χρόνια,

θα προτείνω σήμερα στο Δ.Σ. του ιστορικού μας Συλλόγου:

Προτάσεις:

-Να αποσύρει την ομάδα Γυναικών από την κατηγορία Α2 διότι η ΕΟΠΕ δεν έχει ανακοινώσει αν θα χωρίσει το νότιο όμιλο σε 2 υποομίλους ή όχι και στην τηλεδιάσκεψη της 17/6/2020 έδειξε, δια του Προέδρου της, αναλγησία, ματαιοδοξία και φέρεται εχθρικά στον Μεσσηνιακό. Μας καλεί δε να δηλώσουμε συμμετοχή μέχρι την 6/7/2020, χωρίς να ξέρουμε αν αυτή η δήλωση θα μας κοστίσει 20, 30 ή 40 χιλιάδες ευρώ, αλλά και με τις προτάσεις της δείχνει ασέβεια στον κόπο των επαρχιακών σωματείων γενικότερα.

-Να δηλώσει συμμετοχή ομάδων όλων των κατηγοριών στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕ Πελοποννήσου.

-Να στηρίξει την δράση του τμήματος Βόλεϊ και να :

α) συνεχίσει την Υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των νέων αθλητριών,

β) να δώσει ευκαιρίες στα νεαρά και ταλαντούχα κορίτσια να αγωνιστούν σε επίπεδο γυναικών, προετοιμάζοντάς τα για την επόμενη φάση της αθλητικής τους σταδιοδρομίας και να είναι έτοιμα, όταν θα φύγουν για τις σπουδές τους, να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο, καθώς και τα μεγαλύτερα κορίτσια να έχουν ευκαιρίες να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα, σε ομάδα σοβαρή και σε ιστορικό Σύλλογο που έχει Αρχές και Ήθος.-

Υ.Γ. όσον αφορά αυτούς που τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν τις φήμες περί διαλύσεως του τμήματος και την αποχώρηση του γράφοντος, τι να πω….. τα λέει όλα η παροιμία «κοντός ψαλμός, αλληλούια».

 

 

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΒΟΛΕΙ