Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Premier League: Παίρνει αναβολή η επιστροφή του κόσμου από την 1η Οκτωβρίου

  • , Premier League: Παίρνει αναβολή η επιστροφή του κόσμου από την 1η Οκτωβρίου
, Premier League: Παίρνει αναβολή η επιστροφή του κόσμου από την 1η Οκτωβρίου

Περισσότερη υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν οι οπαδοί της Αγγλίας για να επιστρέψουν στις κερκίδες των γηπέδων και να παρακολουθήσουν αναμετρήσεις της Premier League.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Βρετανία έβαλε «φρένο» στα σχέδια της λίγκας για επανεμφάνιση των φιλάθλων στα ματς της κατηγορίας από την 1η του Οκτώβρη.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι, ως μέρος των νέων περιορισμών για την αντιμετώπιση ενός δεύτερου κύματος Covid-19, η κυβέρνηση θέτει σε αναμονή τα σχέδια για χωρητικότητα 25-33% από την 1η Οκτωβρίου.

Η μερική επαναλειτουργία θα έδινε στα σπορ μια ώθηση χρηματοδότησης μετά από μήνες κενών σταδίων.

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η εξάπλωση του ιού επηρεάζει τώρα την ικανότητά μας να ανοίξουμε εκ νέου επιχειρηματικά συνέδρια, εκθέσεις και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις”, δήλωσε ο Τζόνσον. “Έτσι, δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό από την 1η Οκτωβρίου.

“Αναγνωρίζω τις συνέπειες για τους αθλητικούς συλλόγους μας που είναι η ζωή και η ψυχή των κοινοτήτων μας. Θα δούμε για το τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να τους υποστηρίξουμε”.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι μια μαζική επιστροφή στα γήπεδα, σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, δεν θα ήταν σωστή. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να παγώσουμε τις σκέψεις για παρουσία φιλάθλων στους αγώνες», ανέφερε για το θέμα ο βρετανός υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«H Premier League λαμβάνει υπόψη την σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης και ενώ η υγεία του έθνους πρέπει να παραμείνει η προτεραιότητα όλων, είμαστε απογοητευμένοι που η ασφαλής επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα έχει αναβληθεί.

Η Premier League είναι σίγουρη ότι, μέσω κατευθυντήριων γραμμών σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και χάρη στην ύπαρξη ενός κώδικα συμπεριφοράς που αναπτύχθηκε με επιστημονικούς εμπειρογνώμονες και συμφωνήθηκε με την Κυβέρνηση, οι οπαδοί στα γήπεδα θα είναι εξίσου ασφαλείς ή ακόμα πιο ασφαλείς από οποιαδήποτε άλλη δημόσια δραστηριότητα που επιτρέπεται.

Αυτό είναι ήδη εμφανές σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο χωρίς τους φιλάθλους και η οικονομία του ποδοσφαίρου δεν είναι βιώσιμη χωρίς αυτούς.

Την περασμένη σεζόν, οι σύλλογοι της Premier League υπέστησαν απώλειες 700 εκατομμυρίων λιρών και τώρα το εθνικό μας παιχνίδι χάνει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες κάθε μήνα. Αυτό αρχίζει να έχει καταστροφικό αντίκτυπο στις ομάδες και τις κοινότητές τους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι σύλλογοι της Premier League, χρησιμοποιώντας καινοτόμους τρόπους για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, θα φέρουν ξανά έσοδα, όπως και την διατήρηση των συμφωνιών αλληλεγγύης, των τρεχουσών φορολογικών συνεισφορών και την οικονομική στήριξη στις τοπικές και την εθνική οικονομία.

Ενώ υπάρχει μία παύση στην ημερομηνία επιστροφής των θεατών στους αθλητικούς χώρους, η Premier League και τα σωματεία μας δεν θα επιβραδύνουν τις προετοιμασίες για την δημιουργία ασφαλών περιβαλλόντων.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα το συντομότερο δυνατό».

 

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΔΙΕΘΝΗ