Connect with us

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Πώς ανοίγουν τα κολυμβητήρια: Αθλητές ηλικίας 15 ετών και άνω, εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού

, Πώς ανοίγουν τα κολυμβητήρια: Αθλητές ηλικίας 15 ετών και άνω, εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει η επιστροφή των κολυμβητών στα ανοιχτά κολυμβητήρια έδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Όπως σημειώνεται η απόφαση αφορά κολυμβητές ηλικίας 15 ετών και άνω (γενν. 2016) και περιλαμβάνει υποχρεωτικά εβδομαδιαία τεστ.

Αναλυτικά:

Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διευκρινίζονται τα εξής σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από 11/02/2021 με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 13/02/2021 με τίτλο:

«Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10.2.2021 κοινής υπουργικής απόφασης Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00» (Β’ 534) και (Β΄586).

Προστίθεται στις εξαιρέσεις

Η χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων για τους αθλητές/τριες των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω (γεν. το 2006 και μεγαλύτεροι) σε πρώτη φάση, καθώς και για τους υποψηφίους ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών με τους περιορισμούς χωρητικότητας που φαίνονται στον Πίνακα 1.

Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για covid19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ, από αθλητές και αθλούμενους. Ομάδες υδατοσφαίρισης ή καλλιτεχνικής κολύμβησης μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση, ατομική τεχνική, όχι ομαδικές ασκήσεις ή ομαδικό παιχνίδι, σε πρώτη φάση.

Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

(https://eody.gov.gr/wpcontent/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf).

Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα στα ανοικτά κολυμβητήρια να δίνεται χώρος και σε σωματεία που χρησιμοποιούσαν για προπόνηση κλειστά κολυμβητήρια τα οποία προς το παρόν δενσυμπεριλαμβάνονται στη συγκεκριμένη διάταξη.

Τα σωματεία θα πρέπει:

 1. Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVIDκαι να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας
 2. Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στην εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ COVID για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.
 3. Να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID των αγωνιστικών τους τμημάτων.
 4. Κάθε εβδομάδα η Ομοσπονδία θα αποστέλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη διεύθυνση covid19@gga.gov.gr το σύνολο των εβδομαδιαίων τεστ όλων των σωματείων με τη μορφή : Αριθμός τεστ, Αριθμός κρουσμάτων.

Οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών θα πρέπει:

 1. Nα προσκομίζουν στην εγκατάσταση αντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021.
 2. Nα προσκομίζουν στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ αντιγόνου για covid19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ που θα κάνουν σε 5 εβδομαδιαία βάση.

H λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών/κλειστών) για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες (με πιστοποίηση από ΚΕΠΑ), καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον:

 • έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και
 • προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Στην περίπτωση της θεραπευτικής κολύμβησης μπορεί να γίνεται χρήση αποδυτηρίων.

Για τις προπονήσεις των παραπάνω κατηγοριών τηρούνται οι μέγιστες χωρητικότητες του παρακάτω πίνακα ανά είδος αθλητικής εγκατάστασης.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

 • Διαστάσεις δεξαμενής 50μ Χ 25μ Έως 5 άτομα ανά διαδρομή ή 50 άτομα συνολικά
 • Διαστάσεις δεξαμενής 50μ Χ 20μ Έως 5 άτομα ανά διαδρομή ή 40 άτομα συνολικά
 • Διαστάσεις δεξαμενής 33μ Χ 25μ ή 33μ Χ 21μ Έως 3 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 25μ. Έως 4 άτομα ανά διαδρομή στη διάσταση των 33μ. ή 35 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές
 • Διαστάσεις δεξαμενής 25μ Χ 15μ ή 25μ Χ 12μ Έως 3 άτομα ανά διαδρομή ή 15 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές
 • Μικρότερες διαστάσεις 1 άτομο ανά 25 τ.μ. επιφάνειας νερού

Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα:

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ