Connect with us

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

ΠΟΛΟ: Η συνέχεια για ΝΟ Καλαμάτας και Α2 ανδρών- Πάει για φθινόπωρο ο Άργης

, ΠΟΛΟ: Η συνέχεια για ΝΟ Καλαμάτας και Α2 ανδρών- Πάει για φθινόπωρο ο Άργης

Τον προγραμματισμό για την αγωνιστική ολοκλήρωση του πόλο έδωσε στην δημοσιότητα η ΚΟΕ, η οποία εμφανίζεται πανέτοιμη για την αγωνιστική επανεκκίνηση στις πισίνες, με βασική πάντα προϋπόθεση την τήρηση των σχετικών οδηγιών και αποφάσεων της Πολιτείας και της αρμόδιας Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Σύμφωνα με το πλάνο λοιπόν της κολυμβητικής ομοσπονδίας, οι ομάδες της Α2 πόλο θα επιστρέψουν στην δράση στις αρχές Ιουλίου για να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο εάν θα γίνουν οι υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές που υπολείπονται για την κανονική περίοδο ή θα υπάρξουν μόνο πλέι οφ για τους τέσσερις της κορυφής.

Όπως και να’ χει για το ΝΟ Καλαμάτας δεν υπάρχει άγχος καθώς δεν θα διεξαχθούν τα πλέϊ άουτ, οπότε δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Σε ότι έχει να κάνει με την άνοδο οι 2 πρώτες ομάδες των δύο ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 κατηγορία.

Τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ ανδρών θα γίνουν Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, οπότε θα αγωνιστεί και ο Άργης Καλαμάτας.

Παρακάτω ακολουθεί το πλάνο της για τα εθνική πρωταθλήματα πόλο, χωρισμένο σε φάσεις:

 • Α1 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου
 • Α2 Ανδρών: Τρεις (3) πρώτες εβδομάδες Ιουλίου
 • Β’ Γυναικών: Τρεις (3) τελευταίες εβδομάδες Ιουλίου
 • Β’ & Γ’ Ανδρών: Σεπτέμβριος – Οκτώβριος
 • Ηλικιακά: Τελικές φάσεις Νέων ανδρών & Νέων γυναικών 16-19 Ιουλίου, Παιδικό & Κορασίδων ολοκλήρωση 3-5 Ιουλίου, 16-19 Ιουλίου και 7-9 Αυγούστου, Εφήβων & Νεανίδων, 10/7 και 31/7
 • Μίνι Παίδων & Μίνι Κορασίδων, Φθινόπωρο
 • Κύπελλο Γυναικών: Μία (1) εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Γυναικών

Πρώτη φάση (5/5/20)

 • Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), σε ατομικά αθλήματα, χωρίς επαφές, οι οποίοι γυμνάζονται, κυρίως, σε ανοικτούς χώρους.
 • Ποδοσφαιριστές συλλόγων Super League 1, ατομική προπόνηση σε ανοικτά γήπεδα, σε μικρές ομάδες, μόνο φυσική κατάσταση, ενδυνάμωση και ατομική τεχνική.
 • Αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας (όπως αντισφαίριση, γκολφ, ιππασία, σκοποβολή, ποδηλασία δρόμου κ.ά.) σε εγκαταστάσεις που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για αθλητές δεκαπέντε (15) ετών και άνω.
 • Μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Δεύτερη φάση (Εκτίμηση για 11 -18/5)

 • Αθλητές της προολυμπιακής ομάδας (μετά από εισήγηση της ΕΟΕ) από τα αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα).
 • Αθλητές συλλόγων σε ατομικά αθλήματα εξωτερικού χώρου (15 ετών και άνω).
 • Αθλητές με Αναπηρία (ανάλογα βέβαια με το είδος αναπηρίας).
 • Υποψήφιοι ΣΕΦΑΑ, Στρατιωτικών Σχολών κλπ..
 • Αθλητές ομαδικών αθλημάτων, σε ατομικά προγράμματα, σε κλειστό χώρο (15 ετών και άνω).

Τρίτη φάση (Εκτίμηση για αρχές Ιουνίου)

 • Αθλητές συλλόγων από αθλήματα κολυμβητηρίου και κλειστών χώρων (κολύμβηση, μαχητικά αθλήματα, ομαδικά κλειστού χώρου).
 • Μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.
 • Διοργανώσεις χωρίς θεατές.

Τέταρτη φάση (Εκτίμηση για μέσα-τέλη Ιουνίου)

 • Σταθεροποίηση της κατάστασης με νέες συνήθειες και συνθήκες.

Πρωταθλήματα

Α1 Ανδρών (Μήνας Ιούλιος)

 • Α. Ολοκλήρωση της περιόδου και ανακήρυξη πρωταθλητή
 • Β. Συνέχιση και των πλέι οφ (όχι όμως των πλέι άουτ) εάν συμφωνήσουν τα σωματεία.
  Στην περίπτωση αυτή ο πρωταθλητής θα ανακηρυχτεί μετά τα πλέι οφ. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα και η Κατηγορία, την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21) θα έχει 14 ομάδες (ανέρχονται 2 από την Α2), με την επισήμανση ότι θα υποβιβαστούν του χρόνου 4 ομάδες.

Α’ Γυναικών  (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης ,οι τρεις πρώτες εβδομάδες Ιουλίου).
Συνέχιση των αγώνων στη Γ’ Φάση, ΜΌΝΟ στον Α’ Όμιλο (θέσεις 1-5) και των πλέι οφ, όπου μειώνονται οι τελικοί (3 αντί 5). Δεν συνεχίζονται οι αγώνες στον Β’ Όμιλο (θέσεις 6-9) και δεν υποβιβάζεται ομάδα στην Β’ Εθνική.

Α2 Ανδρών  (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης οι τρεις πρώτες εβδομάδες Ιουλίου).
Οι 2 πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων, θα παίξουν σε F4, για να προκύψουν οι 2 ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα

Β’ Γυναικών  (ημερομηνίες στόχοι ολοκλήρωσης οι τρείς τελευταίες  εβδομάδες Ιουλίου). Οι 2 πρώτες ομάδες των 4 Ομίλων (σύνολο 8), όπως αυτές έχουν προκύψει από τους αγώνες του Α’ Γύρου της Προκριματικής φάσης (έχουν ολοκληρωθεί), σχηματίζουν δύο νέους Ομίλους των τεσσάρων ομάδων (Βορράς, Νότος), για να προκύψει από την Τελική φάση (4 ομάδες), η 1η ομάδα ,θα ανέλθει στην Α’ Εθνική που από την περίοδο 2020-21.

Β’ και Γ’ Ανδρών
Μετάθεση τους το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με σύμπτυξη του αρχικού προγράμματος.

Ηλικιακά πρωταθλήματα

 • Τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων Νέων ανδρών και Νέων γυναικών, όπως έχουν ήδη προκύψει οι ομάδες από τα προκριματικά τους με ημερομηνίες στόχο 16-19/7
 • Παίδες -κορασίδες Δύο ακόμη φάσεις με ημερομηνίες στόχους   3-5/7 ,16-19/7  και 7-9/8
 • Έφηβοι και Νεάνιδες ημερομηνίες στόχοι 10/7  και 31/7
 • Μετάθεση των διοργανώσεων Μίνι Παίδων και Μίνι Κορασίδων, το ερχόμενο Φθινόπωρο αφ οσον το επιτρέψουν οι εν γένει συνθήκες.

Κύπελλο Γυναικών  Διεξαγωγή του F4 (με την λήξη της αγωνιστικής εκκρεμότητας του αγώνα μπαράζ( ΝΟ Βουλιαγμένης – Πανιώνιος) μία εβδομάδα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής

Η ΚΟΕ ανέφερε αναλυτικά:

Προς Σωματεία Υδατοσφαίρισης,
Προκειμένου να επανεκκινηθεί η αθλητική δραστηριότητα στο χώρο του υγρού στίβου, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδα επιθυμεί να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα της υδατοσφαίρισης, σύμφωνα πάντα με τις κατεύθυνσεις του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας και εφόσον τελικά δοθεί το πράσινο φώς, για να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και οριστούν οι κανόνες με τους οποίους αυτά θα λειτουργήσουν. Δηλαδή, πόσοι θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στον χώρο και πώς θα μοιράζεται στα σωματεία.

Αυτά περιγράφονται στις τιςΦάσεις Γ και Δ του σχεδίου επαναλειτουργίας που ανακοινώθηκε από την ΓΓΑ, κατόπιν εισήγησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και σε συνεργασία με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την Α.Π: ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΥΑ/197012/5951/1454 και ημ/νία έκδοσης 04/05/2020. Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση, η μετάβαση στην επόμενη φάση θα γίνεται πάντα μετά από εκτίμηση της πορείας της επιδημίας στο γενικό πληθυσμό και τη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας και θα ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με νέα απόφασηενώ μέχρι σήμερα, οι φάσεις έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά έχουν ως εξής.
Από την πλευρά της η ΚΟΕ, εξετάζοντας όλα τα σενάρια, με την προσδοκία  ότι θα εκτελέσουμε το σύνολο των πρωταθλημάτων μας ώστε να επανεκκινηθεί η δραστηριότητα στον υγρό στίβο, θα προσπαθήσουμε όπως έχει ήδη ανακοινωθεί να ολοκληρωθούν όλα, με σύμπτυξη φάσεων, ώστε να χωρέσουν στα χρονικά περιθώρια που έχουμε, Ιούλιο έως τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, με βασική προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσουν όλα τα κολυμβητήρια ταυτόχρονα, Εθνικά και δημοτικά σε όλη τη χώρα.  Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε, ώστε τα σωματεία μας, οι προπονητές, οι αθλητές, οι γονείς, οι φίλαθλοί μας να επανενεργοποιηθούν  στο μέγιστο  δυνατό βαθμό.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ