Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Παραμονή όλων των ομάδων στη Γ’ Εθνική ζητά ο Μαντάς και τρεις ακόμα βουλευτές της ΝΔ

, Παραμονή όλων των ομάδων στη Γ’ Εθνική ζητά ο Μαντάς και τρεις ακόμα βουλευτές της ΝΔ

Παραμονή όλων των ομάδων που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου για ένα επιπλέον έτος και για λόγους που σχετίζονται με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, ζητά ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς.

Με επιστολή που ο κ. Μαντάς υπογράφει μαζί με τους βουλευτές Αργολίδας Ιωάννη Ανδριανό, Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό και Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο, ζητείται από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη «να μην υλοποιηθεί για φέτος η σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου».

Οι βουλευτές εκτιμούν ότι η αναδιάρθρωση αυτή είναι εφικτό να παραταθεί κατά ένα έτος, «χωρίς όμως να πληγεί σε σημαντικό βαθμό το πνεύμα και ο σχεδιασμός» του μέτρου.

Παράλληλα σημειώνουν ότι πρέπει να δοθεί «επαρκής χρόνος» σε όλες τις ομάδες προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα πλήγματα της πανδημίας καθώς και να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα με τον βέλτιστο τρόπο.

Οι βουλευτές επίσης αναφέρονται στις «συνθήκες κανονικότητας, ηρεμίας και νηφαλιότητας» που έχουν λείψει ιδιαίτερα κατά το τελευταίο έτος από τον ελληνικό αθλητισμό, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν σε όλες τις ομάδες «να δώσουν τη μάχη της παραμονής τους στην κατηγορία επί ίσοις όροις και με γνήσια αθλητικά κριτήρια».

Ειδική αναφορά πραγματοποιείται τέλος στους ανθρώπους του αθλητισμού, στους αθλητές, τους προπονητές και το τεχνικό, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό των συλλόγων. Όπως αναφέρεται στην επιστολή των βουλευτών, «ολόκληρος ο επαγγελματικός αθλητισμός χρειάστηκε να αναστείλει σχεδόν καθολικά τις δραστηριότητές του». Παράλληλα σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος, προκειμένου να υπάρξει «ανταπόκριση στο σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων», φροντίζοντας μετά το πέρας αυτής της δοκιμασίας, «να είναι όλοι παρόντες και ο ελληνικός αθλητισμός να μπορέσει να σταθεί ξανά με επιτυχία στα πόδια του».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες και περιορισμούς που έχει προκαλέσει η πανδημία στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας ένα σημαντικό και καίριο ζήτημα αναφορικά με τις ομάδες που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Όπως γνωρίζετε η φετινή χρονιά ήταν για όλες τις ομάδες μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, η οποία κράτησε τους φιλάθλους και τους συλλόγους μακριά από τα γήπεδα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η εθνική και κοινωνική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, δυστυχώς οδήγησε στην επιβολή πρωτόγνωρων και δυσβάσταχτων μέτρων που έπληξαν σε σημαντικό βαθμό τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα μας. Οι αθλητές, οι προπονητές, το τεχνικό, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό των συλλόγων και τελικά ολόκληρος ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα αναγκάστηκε να αναστείλει σχεδόν καθολικά τις δραστηριότητές του, καθώς νέες και ιδιαίτερα αυστηρές συνθήκες και πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας χρειάστηκε να εφαρμοστούν σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Αποτέλεσμα των μέτρων αυτών ήταν πολλοί άνθρωποι και σύλλογοι του αθλητισμού, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες και τα τοπικά πρωταθλήματα, να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα που απείλησαν και συνεχίζουν να απειλούν μέχρι και την οικονομική τους επιβίωση. Τεράστιες προσπάθειες καταβλήθηκαν και πολλοί άνθρωποι ύψωσαν το ανάστημά τους στεκόμενοι στο ύψος των περιστάσεων που οι συνθήκες επέβαλλαν, προκειμένου αφενός να υπάρξει ανταπόκριση στο σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων, αλλά και αφετέρου να διασφαλιστεί ότι μετά το πέρας αυτής της δοκιμασίας όλοι θα είναι παρόντες και ο ελληνικός αθλητισμός θα μπορέσει να σταθεί ξανά με επιτυχία στα πόδια του.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, επικοινωνούμε μαζί σας υποστηρίζοντας το αίτημα πολλών ομάδων, ειδικά για τη φετινή χρονιά και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που ανέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας, να μην υλοποιηθεί για φέτος η σχεδιαζόμενη μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου. Εκτιμούμε ότι η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση είναι εφικτό να παραταθεί κατά ένα έτος, χωρίς να πληγεί σε σημαντικό βαθμό το πνεύμα και ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης αυτής. Παράλληλα πιστεύουμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και εποικοδομητικό οι αλλαγές να υλοποιηθούν από την επόμενη χρονιά, δίνοντας έτσι επαρκή χρόνο σε όλες τις ομάδες να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα πλήγματα που η πανδημία προκάλεσε, να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα δεδομένα και σε συνθήκες κανονικότητας, ηρεμίας και νηφαλιότητας, που τόσο πολύ έχουν λείψει κατά το τελευταίο έτος από τον ελληνικό αθλητισμό, να δώσουν τη μάχη της παραμονής τους στην κατηγορία επί ίσοις όροις και με γνήσια αθλητικά κριτήρια.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό, είμαστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσετε κάθε περιθώριο για την ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γι’ αυτό.”

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για Γ' ΕΘΝΙΚΗ