Connect with us

ΣΠΟΡ

Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας!

, Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας!

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.000 θα διεξαχθεί το Σάββατο (29/4, 6:30 μ.μ.), ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας, ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας, καθώς ο ΣΔΥ Μεσσηνίας συνεχίζει για 10η χρονιά να συνεισφέρει στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και συλλόγους.

Δρομείς όχι μόνο Μεσσήνιοι, αλλά και από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, της χώρας αλλά και το εξωτερικό, αρκετοί εκ των οποίων φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τις δυνάμεις τους κάνοντας νέα ατομικά ρεκόρ και γιατί όχι κατακτώντας τα ρεκόρ διαδρομής του καλαματιανού αγώνα που κατέχουν από το 2022 στους άνδρες με 3155’’ ο Παναγιώτης Καρούντζος και στις γυναίκες από το 2015 με 38’15’’ η Φωτεινή Δαγκλή.

Για τον μεγάλο αγώνα της πόλης μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, το μέλος του ΣΔΥΜ Θύμιος Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας Κώστας Σαραβελάκης.

, Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας!

«Στόχος μας είναι ο αγώνας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη με τη βοήθεια του δήμου Καλαμάτας της περιφέρειας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων χορηγών και υποστηρικτών τους οποίους ευχαριστούμε. Ο 21ος αγώνας δρόμου τείνει φέτος να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ καθώς οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πιστεύουμε ότι το Σάββατο στην κεντρική πλατεία της πόλης μας θα βρεθούν πάνω από 2.000 άτομα στους αγώνες δρόμου βάδην αλλά και τους παιδικούς αγώνες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος, δίνοντας το στίγμα του φετινού αγώνα, συμπληρώνοντας πως ο Σύλλογος Δρομέων θα διαθέσει σημαντικό μέρος των εσόδων στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο αγώνας.

«Η Καλαμάτα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το Σάββατο εκατοντάδες αθλητές από τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο, από όλη την Ελλάδα σε μία διοργάνωση πολύ μεγάλη που έχει γίνει θεσμός, προσελκύει το ενδιαφέρον δρομέων και ερασιτεχνών έχει καθιερωθεί και διαφημίζει την πόλη», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και συμπλήρωσε: «Εμείς ως Δήμος Καλαμάτας στηρίζουμε αυτές τις πρωτοβουλίες, είμαστε δίπλα στο σύλλογο Δρομέων Υγείας και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός πώς ακούμε για ρεκόρ συμμετοχών».

21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας: Η διαδρομή και το πρόγραμμα του αγώνα

Σημαντική υποστήριξη

Ο αγώνας γίνεται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Οδοντιατρικού συλλόγου Καλαμάτας, Ορειβατικού συλλόγου Καλαμάτας, συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας  Ξαναρχί-ΖΩ, Αθλητικού Πολιτιστικού συλλόγου Παράδεισος (Α.Π.ΠΑ.Κ),  Μορφωτικού συλλόγου Μεσσηνίας, Μοτοανεξάρτητοι Μεσσηνίας, τμήμα νοσηλευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΧΟΡΗΓΟΙ

Η ποιότητα του αγώνα δε θα ήταν ίδια αν δεν υπήρχε η υποστήριξη μίας σειράς εταιρειών-χορηγών  που βρίσκονται επί σειρά ετών δίπλα μας και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς όπως και των χορηγών επικοινωνίας στην προσφορά τους για την  διάδοση του αγώνα. 

Alma sport, Zackret, Κεντρικόν , Εικόνα Φως ήχος Συκκάς Χρήστος, super market Μουργή, autoUnion car rental Κασιμιώτης , Νερά Αύρα, Διάπλαση κέντρο αποκατάστασης, FiRST AiD ambulance, Υπεραστικό ΚΤΕΛ, Εκτυπώσεις Κουμανάκου,  Γιαννόπουλος Υδραυλικά, Typoprint, Γραφικές Τέχνες Παρθένη. Tους  χορηγούς επικοινωνίας , έντυπο και ηλεκτρονικό της πόλης μας.

Οδηγίες για τη συμμετοχή σας:

Τον αριθμό συμμετοχής σας θα πρέπει να τον ζητήσετε από τη γραμματεία παραλαμβάνοντας και το t-shirt στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγγραφών στη κεντρική πλατεία από τις 10:00 ΕΩΣ 18:00 (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΈΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ την ημέρα του αγώνα 11:00-16:00) προσκομίζοντας 10 ευρώ για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ και δυναμικού βαδίσματος, μέρος των οποίων θα διατεθούν για ανάγκες στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας. Παιδικός αγώνας δωρεάν.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά τiς 17:00 ΔΕΝ θα γίνεται καμία εγγραφή

Μη εγγεγραμένοι δρομείς ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν.

Χρονομέτρηση

Θα χρησιμοποιηθεί  chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης που βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους, να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Μετά τον αγώνα με την βοήθεια εθελοντών θα παραλάβετε το αναμνηστικό μετάλλιο.

Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει στο 5ο χλμ στην αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια και για να είναι έγκυρος ο τερματισμός οι δρομείς θα πρέπει να περάσουν από τον τάπητα χρονομέτρησης.

Τροφοδοσία

Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με μπουκάλι νερό  στο 5ο και στο 7,5 χλμ.

, Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας!

Η διαδρομή

Πιστοποιημένη από την A.I.M.S διαδρομή. Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics , οι επιδόσεις των δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται.  Η διαδρομή δίπλα στην παραλία, ελκυστική αλλά και γρήγορη,  είναι ασφάλτινη και επίπεδη, χωρίς υψομετρικές διαφορές με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη.

 Η διαδρομή θα είναι κλειστή από αυτοκίνητα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και θα υπάρχουν Εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής. Η Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας κ η Τροχαία Καλαμάτας θα έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια του Αγώνα. Θ υπάρχουν σημαίες με τις ενδείξεις των χιλιομέτρων. 

 Θα υπάρξουν αθλητές ρυθμού για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν για να κάνουν τον αγώνα σε 45min, 50min, 55min,60min.

                       

                                                     Πρόγραμμα αγώνα

 • ΣΑΒΒΑΤΟ 29ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • 10:00  – 18:00  Παραλαβή συμμετοχής και τεχνικού t-shirt
  • 17:00 – 18:20  Παράδοση των προσωπικών αντικειμένων* 
  • 18:30 Εκκίνηση αγώνα τρεξίματος 10 χλμ. Και Δυναμικού βαδίσματος 10 χλμ
 • 19:02 Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
  •  –20:00 Απονομές στους νικητές του αγώνα.
  •   20:30 Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
 • Θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. 

 

, Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών ο 21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας!
Οι αριθμοί συμμετοχής με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το τεχνικό t-shirt θα παραλαμβάνονται την ημέρα του Αγώνα στην Κεντρική Πλατεία από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Περιορισμένες νέες εγγραφές την ημέρα του Αγώνα από 10:00 μέχρι τις 16:00 στη Γραμματεία (Κεντρική Πλατεία).
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1,5 χλμ. Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 την ημέρα του Αγώνα και είναι ΔΩΡΕΑΝ.
ΑΓΩΝΑΣ SPECIAL OLYMPICS 1 χλμ. Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 την ημέρα του Αγώνα και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΣΠΟΡ