Connect with us

ΣΠΟΡ

Όλα έτοιμα για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας

, Όλα έτοιμα για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο αγώνας και οι παράλληλες εκδηλώσεις (σκυταλοδρομία 2×10,5 χλμ, αγώνας 5 χλμ, παιδικός αγώνας 1 χλμ.) στο παραλιακό μέτωπο της πόλης

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για μια σπουδαία δρομική διοργάνωση, τον Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου Καλαμάτας και τους παράλληλους αγώνες (σκυταλοδρομία 2×10,5 χλμ, αγώνας 5 χλμ, παιδικός αγώνας 1 χλμ.) που διοργανώνουν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου για 5η χρονιά ο ο ΣΔΥ Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας με την υποστήριξη του Συλλόγου ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, του Τμήματος Εθελοντών Νοσηλευτών ΕΕΣ, του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών ΕΕΣ, του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων.

Για την σπουδαιότητα, τους στόχους της διοργάνωσης, αλλά και τις λεπτομέρειες του αγώνα, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Χρήστος Μπένος και o γεν. γραμμ. Ευθύμιος Αλεξόπουλος, ενώ χαιρετισμό-κάλεσμα απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

, Όλα έτοιμα για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας

O κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η Καλαμάτα είναι έτοιμη προκειμένου να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητές απ’ όλη τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει διοργανώσεις που προσφέρουν στην πόλη πολυεπίπεδα, που ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και που τη διαφημίζουν σε όλη τη χώρα.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, τονίζοντας την άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο. Ευχαριστίες υπήρξαν και προς όλους όσοι έχουν συμμετοχή στη διοργάνωση, όπως υποστηρικτές και εθελοντές.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η Διαδρομή του Αγώνα είναι πιστοποιημένη από την AIMS, γρήγορη, δίπλα στην παραλία. Είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές και με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας.

Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά μέσω της παραλιακής οδού Ναυαρίνου με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείοElite”, όπου θα γίνει αναστροφή. Επιστρέφοντας από την οδό Ναυαρίνου, θα διέλθουν από το χώρο εκκίνησης και στη συνέχεια από το λιμάνι- Λιμεναρχείο, και θα συνεχίσουν μέσω της Μαρίνας προς τον Κορδία και τη Δυτική Παραλία.

Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή. Στη συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μετά τη μαρίνα, πορεία στο χιλιόμετρο (φάρο) και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης.

Η διαδρομή παρουσιάζεται αναλυτικά στο χάρτη: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1SxYC1Q_6wYtZ5cyFakmN2FLUfXX9zj4&usp=sharing

, Όλα έτοιμα για τον 5ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ – ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.

Κατά μήκος της διαδρομής των 21 χλμ. θα υπάρχουν έξι σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με νερά και ισοτονικά.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σε όλα τα αγωνίσματα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσο, έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 2004 ή και νωρίτερα) – για μικρότερους απαιτείται υπεύθυνη δήλωση γονέα (παραλαβή από τη Γραμματεία). Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύει στις 8/10/22. ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 5/9/22 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sdym.gr. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως και την Πέμπτη 6/10/22. ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιορισμένες εγγραφές θα είναι διαθέσιμες την ημέρα του αγώνα (10:00-16:00) στη Γραμματεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ – ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους, θα παραλαμβάνουν από τη γραμματεία του αγώνα στην προκυμαία από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης του αγώνα και το τεχνικό t-shirt, καταβάλλοντας το αντίτιμο συμμετοχής: ημιμαραθωνίος 15€ – σκυταλοδρομία 10€ το άτομο – 5χλμ. 10€. Σε όλους τους αγώνες: φοιτητές 5€ (με επίδειξη εγγράφου), άνεργοι δωρεάν (με επίδειξη εγγράφου). Ο παιδικός αγώνας των 1.000 μέτρων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Από τις 17:00 μέχρι τις 19:30 και για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία θα διακόπτεται όπου αυτό είναι αναγκαίο με την υπόδειξη της Τροχαίας.

Για την κάλυψη της διαδρομής, τίθεται χρονικός περιορισμός 3 ωρών για την ολοκλήρωση του ημιμαραθώνιου και 45 λεπτών για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να ακολουθούν τους δρομείς αυτοκίνητα, δίκυκλα ή άλλα οχήματα.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η Τροχαία Καλαμάτας και εθελοντές.

Αναλυτικά την προκήρυξη και στοιχεία του Αγώνα δείτε ΕΔΩ.

Αναλυτικά την προκήρυξη και στοιχεία του Αγώνα δείτε εδώ:

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΣΠΟΡ