Connect with us

Football League

Λεουτσάκος: «Θα γίνει η Football League με την υπάρχουσα προκήρυξη. Προλαβαίνουμε μέχρι 15 Μαρτίου»

, Λεουτσάκος: «Θα γίνει η Football League με την υπάρχουσα προκήρυξη. Προλαβαίνουμε μέχρι 15 Μαρτίου»

Tην βεβαιότητα ότι το πρωτάθλημα της Football League θα διεξαχθεί κανονικά και δίχως να χρειαστεί αλλαγή προκήρυξης εξέφρασε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Μιλώντας τη Δευτέρα (8/2) στον Βόλος 98,6 FM, ο πρόεδρος της Ένωσης SL2-FL ανέφερε: «Βεβαίως και θα γίνει το πρωτάθλημα με την υπάρχουσα προκήρυξη. Μιλάμε για 500 οικογένειες. Δεν είναι στο χέρι μας, βέβαια.

Για το πρωτάθλημα της Football League έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να πάρουμε έναν μήνα παράταση. Το πρωτάθλημα μπορεί να αρχίσει μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Είναι μικρό το πρωτάθλημα και εκτιμώ πως προλαβαίνει να ολοκληρωθεί. Όμως δεν είναι στο χέρι μας να ορίσουμε πότε θα ξεκινήσει. Πρέπει η ΕΠΟ και οι επιδημιολόγοι να αποφασίσουν».

Επίσης, είπε:

Για το αν έχει άποψη σχετικά με νέα αναδιάρθρωση: «Εγώ θα πάρω θέση μόνο όταν έχω κάτι επίσημο, προς το παρόν δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου ως διοργανώτρια, για να ενημερώσω τις ομάδες. Ξέρω ότι όλοι οι παράγοντες στις ομάδες είναι κύριοι στις υποχρεώσεις τους, ότι όλες οι διοικήσεις των ομάδων της Football League έχουν “ματώσει”, ότι προσπαθούν κάθε μέρα να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές τους και μαζί κάνουμε προσπάθεια να παίξουμε. Μάλιστα, θα ζητήσουμε να παραστούμε αυτήν την εβδομάδα στην επιτροπή λοιμοξιολόγων, για να συζητήσουμε τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες.

Αν έρθει κάτι επίσημο στα χέρια μας, θα ενημερώσουμε τις ομάδες. Ακόμα δεν έχουμε δει κάτι. Και, να ξέρετε, ό,τι αποφασιστεί, πρέπει να περάσει από την ΕΠΟ, που είναι η ποδοσφαιρική αρχή. Μην αρχίσουμε πάλι να λέμε “θα κάνει αναδιάρθρωση ο Λεουτσάκος”. Δεν θα κάνω εγώ αναδιάρθρωση».

Για το αν είναι σύμφωνος με την αναδιάρθρωση: «Θα τα δούμε όλα πρακτικά, αλλά αν είναι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορώ να μην είμαι σύμφωνος; Οι κινήσεις που γίνονται για το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να έχουν βάθος πενταετίας. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να αρχίζουμε από το μηδέν. Όταν κληθούμε από τους αρμόδιους θα καταθέσουμε τις προτάσεις των ομάδων μας. Δεν μπορεί οι ομάδες αυτές μόνο να πληρώνουν και να μην έχουν έσοδα. Αυτή τη στιγμή η ψαλίδα της πρώτης κατηγορίας με τις δικές μας είναι πάρα πολύ μεγάλη κι αυτό είναι άδικο».

Για το αν θα βρεθούν “ξεκρέμαστες” 16 ομάδες της Football League, αν διεξαχθεί το πρωτάθλημα με την υπάρχουσα προκήρυξη: «Γιατί να μείνουν “ξεκρέμαστες”; Είναι κακό αυτό που γίνεται τώρα. Αν έχουμε κάτι χειροπιαστό, τότε να μιλήσουμε. Όταν οι ομάδες συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα κι έχουν αδειοδότηση, θα πάρουν μέρος και στην αναδιάρθρωση. Αν δεν έχεις αδειοδότηση, δε θα είσαι μέσα. Όλα αυτά είναι σενάρια».

Για το αν μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ασχέτως προκήρυξης, η ΕΠΟ θα αποφασίσει για τη μορφή των νέων κατηγοριών: «Μα κι επί ημερών του κ. Βασιλειάδη η ΕΠΟ έκανε εισήγηση προς τον κ. Βασιλειάδη για αναδιάρθρωση και το πέρασε σε νόμο».

Για το αν έχει λόγο το Δ.Σ. της Λίγκας: «Δεν υπάρχει η τροπολογία “Αυγενάκη”. Δεν στείλαμε εμείς φέτος στην ΕΠΟ να γίνει αναδιάρθρωση; Στείλαμε. Δεν έγινε. Το πρωτάθλημα ανήκει στην ΕΠΟ, σε εμάς μας το έχει δώσει να το διοργανώνουμε. Αν αύριο η ΕΠΟ ζητήσει να διοργανώσει εκείνη το πρωτάθλημα, μπορεί να το κάνει».

Για το ότι μόνο έξι ομάδες της Football League έχουν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ: «Η ΕΕΑ θα κάνει ξανά συνεδρίαση και θα εξετάσει και τις υπόλοιπες ομάδες. Όλες οι ομάδες θα περάσουν από δύο φορές εξέταση. Εμείς πιέσαμε να γίνει αυτό γιατί, όπως ξέρετε τον τελευταίο καιρό η ΕΕΑ δεν συνεδρίαζε. Δεν είναι ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν καταθέσει φακέλους, απλά δεν έχουν εξεταστεί. Το κράτος γενικά, όπως γνωρίζετε, είναι σε αναστολή».

Για το αν θα μπορέσουν οι ΠΑΕ, σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης του πρωταθλήματος να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από το κράτος: «Σαφώς και πρέπει να αποζημιωθούν οι ομάδες. Πληττόμενες επιχειρήσεις είναι. Ποιος θα δώσει στις ομάδες τα χρήματα που χάθηκαν; Πώς θα πεις στις ομάδες του χρόνου ότι θα συμμετάσχετε σε ένα πρωτάθλημα, με αυστηρά οικονομικά κριτήρια; Με τις ομάδες κάθε χρόνο να δίνουν χρήματα και να μην παίρνουν;».

Για το πότε ελπίζει πως θα συζητηθεί το θέμα της επανέναρξης προπονήσεων της Football League: «Πιστεύουμε πως θα συζητηθεί την Παρασκευή. Έχουμε ζητήσει να είμαστε κι εμείς παρόντες».

Πηγή:goalpost

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για Football League