Connect with us

ΣΠΟΡ

Η Καλαμάτα έχει χαράξει (και) αθλητική πορεία – Συνάντηση Βασιλόπουλου με Μεσσηνιακό για Παπαφλέσσεια και μνημόνιο με ΣΕΓΑΣ

, Η Καλαμάτα έχει χαράξει (και) αθλητική πορεία – Συνάντηση Βασιλόπουλου με Μεσσηνιακό για Παπαφλέσσεια και μνημόνιο με ΣΕΓΑΣ

Βήματα για να ξαναμπεί στον αθλητικό χάρτη τόσο με την φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι τα Παπαφλέσσεια του στίβου, όσο και με την δημιουργία αθλητικού κέντρου φιλοξενίας αθλητών υψηλού επιπέδου, κάνει η Καλαμάτα, όπως επιβεβαιώθηκε στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Παναγιώτη Στασινόπουλο, το μέλος του ΜΓΣ και του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρη Πουλόπουλο και τον προπονητή του Μεσσηνιακού και πρώην πρωταθλητή Λούη Τσάτουμα.

Στην ατζέντα της συνάντησης, ήταν ζητήματα που αφορούν τον κλασικό αθλητισμό, η υπογραφή του μνημονίου για την δημιουργία κέντρου προετοιμασίας καθώς και τα Παπαφλέσσεια, το μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο ειδικά φέτος δεν αφορά μόνο την Μεσσηνία.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος εξήγησε πως η πόλη διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να υποδεχτεί αθλητές και διοργανώσεις υψηλού επιπέδου:

Φιλοδοξούμε και στόχος μας είναι, μετά την δεκαετή κρίση, τα Παπαφλέσσεια να ξαναβρούν τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος και για αυτό θα δουλέψουμε. Η Καλαμάτα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένα κέντρο αθλητικού τουρισμού και σε αυτό το πλαίσιο αποδεχθήκαμε την πρόταση που έκανε το μέλος του δ.σ. του ΣΕΓΑΣ κ Δημήτρης Πουλόπουλος για την υπογραφή ενός μνημονίου. Η πόλη διαθέτει τις εγκαταστάσεις οι οποίες στις οποίες έχουν γίνει τελευταία σημαντικές παρεμβάσεις και μπορεί να δεχτεί αθλητές υψηλού επιπέδου. θα υποστηρίξουμε όλες αυτές τις δράσεις γιατί αφενός μεν ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό και αφετέρου μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να προβάλουμε την πόλη μας.”, ανέφερε ο Δήμαρχος.

, Η Καλαμάτα έχει χαράξει (και) αθλητική πορεία – Συνάντηση Βασιλόπουλου με Μεσσηνιακό για Παπαφλέσσεια και μνημόνιο με ΣΕΓΑΣ

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ και του προέδρου κ. Παναγόπουλου το δήμαρχο Καλαμάτας για την αποδοχή της πρότασης και τόνισε:

Τον ευχαριστούμε όχι ως πρόσωπο ή σύλλογος αλλά ως ΣΕΓΑΣ γιατί στηρίζει τον στίβο. Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας τα Παπαφλέσσα είναι το μοναδικό μίτινγκ που θα διεξαχθεί φέτος και μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για αυτό.

Για το θέμα του αθλητικού κέντρου αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως ο ΣΕΓΑΣ θεωρεί την τοπική αυτοδιοίκηση ως βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη αυτών των πρωτοβουλιών. Εχει υπό την εποπτεία της στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τηρουμένων των αναλογιών έχει την ακόμη την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες”.

Όπως επεσήμανε ο Δημήτρης Πουλόπουλος, στα φετινά Παπαφλέσσεια λόγω των συνθηκών θα γίνουν κυρίως με Έλληνες αθλητές: Τα σχέδια μας ήταν διαφορετικά αλλά η πανδημία δεν μας άφησε να τα υλοποιήσουμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για την διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 29 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Παναγιώτης Στασινόπουλος τόνισε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τη βοήθεια του Δημάρχου ο Μεσσηνιακός καλείται να διοργανώσει ένα ακόμα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Λούη Τσάτουμα, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο, αναφέροντας πως χωρίς αυτόν δεν θα γίνονταν οι αγώνες, τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι ο αθλητικός τουρισμός αλλά και να αποκτήσει το μίτινγκ την παλιά του αίγλη.

, Η Καλαμάτα έχει χαράξει (και) αθλητική πορεία – Συνάντηση Βασιλόπουλου με Μεσσηνιακό για Παπαφλέσσεια και μνημόνιο με ΣΕΓΑΣ

 

 

1 σχολιο

1 σχολιο

  1. harathan

    23 Ιουνίου 2020 at 04:34

    Οχι στη λεξη μνημονιο
    Μνημονια υπεγραφαν τα τελευταια χρονια οι δωσιλογοι με τους τοκογλυφους

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΣΠΟΡ