Connect with us

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Η Ακαδημία της Καλαμάτας βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας

, Η Ακαδημία της Καλαμάτας βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας

Παρουσία στο Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας είχε η Ακαδημία της Μαύρης Θύελλας, με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές να δίνουν το παρών μαζί με τους υπεύθυνους στις εκδηλώσεις που συνεχίζονται και σήμερα στους ανοικτούς χώρους του Πανεπιστημίου Καλαμάτας.

Η υπεύθυνη οργάνωσης των Ακαδημιών Ελένη Μπιζίμη ενημέρωσε τους μικρούς φίλους της Καλαμάτας για τα νέα τμήματα αλλά και τις δράσεις ενώ το παρών έδωσαν και οι παίκτες της Κ20 Μιχάλης Στυλιανόπουλος, Σάββας Μουζάκης και Βαλάντης Ρούπας.

, Η Ακαδημία της Καλαμάτας βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας

, Η Ακαδημία της Καλαμάτας βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας

, Η Ακαδημία της Καλαμάτας βρέθηκε στο Φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται κι ολοκληρώνεται σήμερα με το εξής πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/2022 (6.00 μ.μ.)

Oμιλία με θέμα τη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό στο αμφιθέατρο “Ν.ΠΟΛΙΤΗ” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ομιλητές θα είναι:
Η κα. Δροσινού-Κορέα Μαρία Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας και Ειδική Παιδαγωγός Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το θέμα που θα παρουσιάσει αναφέρεται στην «Παιδαγωγική της οικογένειας και ψυχολογικοί παράγοντες της σχολικής βίας».

Η κα. Αγγελική Ρουμελιώτου Κοινωνική λειτουργός, Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας και το θέμα που θα παρουσιάσει είναι “Ο σχολικός εκφοβισμός και η οπτική της επανόρθωσης”.

Ο κος Παυλόπουλος Δημήτριος Αστυνόμος Α΄ της Υποδ/νσης Ασφαλείας Καλαμάτας και θα αναφερθεί στο θέμα του εκφοβισμού ανηλίκων στο σχολικό περιβάλλον και τις διαφορές αυτού με τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Στο τέλος της ομιλίας θα γίνει σύνδεση διαδικτυακά με τον αρχαιολόγο και συγγραφέα του βιβλίου “Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;” κο. Παπακώστα Θεόδωρο. Θα μιλήσει για μυθολογία και bullying “Μας κάνει η μυθολογια bullying;”

Συντονίστρια της ομιλίας θα είναι η κα. Γεωργία Αναγνωστοπούλου Δημοσιογράφος του Best TV

RETHINK ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ένα παιχνίδι αναζήτησης, ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού μέσα από το οποίο θα ανακαλύψουμε τα οφέλη της κομποστοποίησης και της δημιουργίας φυσικών καλλιεργειών.
Μέσα από τη δράση:- τα παιδιά θα μάθουν για τα οφέλη και τις χρήσεις του κομπόστ-θησαυρού αλλά και τον τρόπο που παράγεται!- θα δημιουργήσουν σποροσβώλους και σπορόφυτα βιοποικιλότητας με κομποστ, πηλό και παραδοσιακούς σπόρους για να πρασινισουμε τον χώρο του Πανεπιστημίου! θα πάρουμε μαζί μας σποροσβώλους για να ομορφύνουμε τους κήπους, τις γειτονιές και τα πάρκα της πόλης μας! Στο τέλος της δράσης θα γίνει δωρεάν διανομή παραδοσιακών σπόρων από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του αγροκτήματος Φοίφα για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας.Τα παιδιά μαζί με τους γονείς θα κατασκευάσουν θεατρική κούκλα.

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με τη Λέσχη Φίλων Επιτραπέζιων Παιχνιδιών να παίξουν με την παρέα τους επιτραπέζια παιχνίδια.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6.30μμ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παιχνίδια για κάθε ηλικία με στόχο την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων..

Με τίτλο ΠΑΙΖΕΙΣ;ΠΑΙΖΩ τα παιδιά θα παίξουν και θα διασκεδάσουν μέσα απο παιχνίδια στόχου και ισορροπίας που ετοίμασε ο σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 7.00μμ

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Για παιδιά κάθε ηλικίας!!

Απο την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και συγγραφέα του βιβλιου κα. Παναγιώτα Φλεβάρη Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις.

Η ήσυχη ζωή της μικρής πριγκίπισσας Μελίτης παίρνει μια μυστηριώδη τροπή, όταν η μαμά της αρχίζει να την προσφωνεί… «πριγκιπονεραϊδούλα»… Πριγκίπισσα όντως είναι, μα νεράιδα από πού κι ως πού; Αφού δεν έχει μαγικές δυνάμεις. Κι όμως, η μαμά της επιμένει πως η Μελίτη διαθέτει πολλές απ’ αυτές… Και μάλιστα… ανθρώπινες!… Καλέ, πού ακούστηκαν τέτοια πράγματα;

Αλλά κι ο μπαμπάς, μια απ’ τα ίδια λέει κι αυτός… Ουφ, τι μπέρδεμα! Εσείς, παιδιά, τι λέτε; Έχει ή δεν έχει η Μελίτη μαγικές δυνάμεις; Θα καταφέρει, άραγε, να ξεδιαλύνει το μυστήριο και να ερμηνεύσει τα ακαταλαβίστικα λόγια
των γονιών της;

Ακολουθήστε την στην προσπάθειά της αυτή και σίγουρα θ’ ανακαλύψετε ότι… κι εσείς έχετε πολλές μαγικές δυνάμεις!!!

Το κείμενο του βιβλίου ανέρχεται στις 5.500 λέξεις, και ο χαρακτήρας του είναι ηθικοδιδακτικός.
Στο τέλος της δράσης θα ακολουθήσει κλήρωση για δυο μικρούς αναγνώστες

θα κερδίσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου και όποιο παιδάκι έχει ήδη το βιβλίο η συγγραφέας θα το υπογράψει.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 7.00-10.00μμ

SKYCREW CIRCUS ARTS ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΘΕΑΜΑ!!

Στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή θα είναι μαζί μας και η Skycrew Circus Arts είναι η πρώτη σχολή σύγχρονου τσίρκου στην

Καλαμάτα.!! Παιχνίδια τσίρκου για όλα τα παιδιά!!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 8.00μμ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;

Εσείς ξέρετε;

Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;», Αναστασία Χριστοπούλου, την Κυριακή 19/6 στις 20:00 στο 1ο Φεστιβάλ Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου
Καλαμάτας!

Θα διαβάσουμε το παραμύθι, θα ταξιδέψουμε στην αρχαία Ελλάδα, θα δικάσουμε τον κόμη του Έλγιν, θα μάθουμε αν είναι σωστό να αποκαλούμε το γλυπτά του Παρθενώνα «ελγίνεια» και θα στείλουμε ένα μήνυμα στην Καρυάτιδα που βρίσκεται μακριά μας!

Στο τέλος της δράσης θα ακολουθήσει κλήρωση και τρεις μικροί αναγνώστες θα κερδίσουν ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου!

ΚΥΡΙΑΚΗ 8.00μμ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ παίζουν: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Julia Robert

Είσοδος ελεύθερη

ΚΥΡΙΑΚΗ 9.00μμ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΙΑ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ–ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΜΦΕΙΕΙΣ

Το Φεστιβάλ έχει την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και την αιγίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ