Connect with us

ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας: Η μεγάλη ευκαιρία της Καλαμάτας!

, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας: Η μεγάλη ευκαιρία της Καλαμάτας!

Ο ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΙΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΚΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΩΦΕΛΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ – ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

 

Μία από τις μεγαλύτερες ναυταθλητικές διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου laser, κατηγορίας standard για άντρες και κατηγορίας radial για γυναίκες, που θα διοργανώσει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Σκαφών Laser (EurILCA).

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από 16 έως 23 Μαΐου του 2020 και θα είναι ένα ανοιχτό σε συμμετέχοντες από Ευρώπη και σε περιορισμένο αριθμό από χώρες εκτός Ευρώπης.

Οι αγώνες αποκτούν ξεχωριστή σημασία και σπουδαιότητα καθώς θα αποτελέσουν αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πράγμα που σημαίνει πως η Καλαμάτα θα βρεθεί στο επίκεντρο του Παγκόσμιου ενδιαφέροντος της ιστιοπλοΐας και όχι μόνο.

Εκτός όμως από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όμως υπάρχει και αυτό της παρακαταθήκης που μπορεί να αφήσει στην πόλη αυτή η διοργάνωση και της προβολής που θα τύχει η μεσσηνιακή πρωτεύουσα σε όλο τον κόσμο.

Στόχος των ανθρώπων της Καλαμάτας, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΝΟΚ, Γιάννης Αδαμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ομίλου, είναι η Καλαμάτα να αποτελέσει διεθνές προπονητικό κέντρο προετοιμασίας για τους ιστιοπλόους καθώς διαθέτει άριστο αγωνιστικό στίβο και να αναπτυχθεί έτσι έτσι το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας θα διοργανώσει ένα πρωτάθλημα με σεβασμό στο περιβάλλον, με παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους αθλητές, τους κριτές και το κοινό.

Δεδομένου πως η Καλαμάτα, σε μια περίοδο χαμηλής τουριστικής επισκεψιμότητας κατά το μήνα Μάιο, θα υποδεχθεί πάνω από 300 αθλητές, για την προ Ολυμπιακή τους προετοιμασία και την παρουσία περισσότερων των 1500 επισκεπτών (συνοδών, κριτών και λάτρεων του αθλήματος), το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας είναι μία ευκαιρία να αναδείξει την πόλη διεθνώς καθώς αφορά σε αθλητές και επισκέπτες υψηλής αξίας.

Το όραμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι η διοργάνωση να αφήσει ηχηρό μήνυμα στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς λάτρεις του θαλάσσιου αθλήματος, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, «θα βρουν το δικό τους κύμα» στον θαλάσσιο κόλπο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων, για βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Αξιοποιώντας αυτή την καταλυτική δυναμική της διοργάνωσης οι άνθρωποι του ΝΟΚ στοχεύουν σε συγκεκριμένα οφέλη για την Καλαμάτα, όπως:

• την ενίσχυση της θέσης της ως διεθνούς και εγχώριου τουριστικού προορισμού, μέσω του εναλλακτικού τουρισμού και πιο συγκεκριμένα του θαλάσσιου τουρισμού

• την τόνωση της τοπικής οικονομίας σε περιόδους μη τουριστικές

• την ενίσχυση του θεσμού της ιστιοπλοΐας, μέσω της προπονητικής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου

• την ενδυνάμωση των δεσμών των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τα πολιτιστικά δρώμενα, τη διασκέδαση και την κοινωνική συνεισφορά που θα αποτυπωθεί στις παράλληλες δράσεις.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ναυτικού ομίλου Καλαμάτας Δημήτρης Κακαλίκας, υπάρχουν ήδη συμμετοχές από 13 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Κροατία, Φιλανδία, Αγγλία, Ισραήλ, Σουηδία και μία συμμετοχή από Καναδά), πέντε μήνες πριν τη διοργάνωση, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του αγώνα.

Αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα της διοργάνωσης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού ομίλου Καλαμάτας επισήμαναν πως το αρχικό κονδύλι που έχει διατεθεί από την Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, το κόστος της οποίας έχει προϋπολογιστεί στα 113.000 ευρώ.

“Όταν φτάνουμε να συγκρίνουμε ένα διασυλλογικό πρωτάθλημα στο οποίο μετέχουν 10 σύλλογοι με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τότε μιλάμε για δύο ανισομεγέθη πράγματα”, είπε ο Γιάννης Αδαμόπουλος εκφράζοντας παράπονο αλλά και απορία ενώ συμπλήρωσε πώς οι διοργανωτές βρίσκονται σε επαφή τόσο με το δήμο όσο και την περιφέρεια αλλά και με επιχειρήσεις προκειμένου να συνεισφέρουν στον αγώνα.

“Αυτό που θέλουμε να κάνουμε γνωστό είναι πως για την άρτια διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα χρειαστούν πολλοί εθελοντές, οι οποίοι θα είναι η ψυχή του αγώνα. Αυτή την έκκληση θέλουμε να κάνουμε προς τους καλαματιανούς ώστε να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και με την εθελοντική τους προσφορά να συνεισφέρουν στην επιτυχία του πρωταθλήματος”, ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κακαλίκας.

“Βρες κι εσύ το «δικό σου κύμα» κι έλα μαζί μας σε μια γιορτή του θαλάσσιου αθλητισμού, γίνε πρεσβευτής της Καλαμάτας και ταξίδεψε την πόλη μας σε όλο τον κόσμο!”, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ναυτικός όμιλος Καλαμάτας προς αυτή την κατεύθυνση και το προσεχές διάστημα θα γίνουν περισσότερα πράγματα γνωστά για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των εθελοντών.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΣΠΟΡ