Connect with us

Ειδήσεις

Επίσημο: Μαζί με το επίδομα αδείας το δώρο Πάσχα

, Επίσημο: Μαζί με το επίδομα αδείας το δώρο Πάσχα

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και επίσημα πως το δώρο του Πάσχα μπορούν οι εργοδότες να το καταβάλουν αργότερα.

Από χθες το πρωί λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό, άνοιξε μία συζήτηση σχετικά με την καταβολή του δώρου για το Πάσχα τόσο με τον χρόνο καταβολής του, όσο και το μέγεθός του.

Σε αυτή την κουβέντα λοιπόν έβαλε τέλος ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το πρωί της Παρασκευής, όπου ουσιαστικά επιβεβαίωσε το σενάριο που είχε αρχίσει να κυκλοφορεί από το απόγευμα της Πέμπτης.

Το δώρο Πάσχα λοιπόν που αντιστοιχεί σε μισό μισθό και ήταν υποχρεωτικό να δοθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη από τους εργοδότες, φέτος λόγω της κατάστασης υπάρχει η δυνατότητα το δώρο να δοθεί αργότερα. Το πότε δεν το ανακοίνωσε, αλλά το έκανε γνωστό λίγο αργότερα ο Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας ότι πάει για καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες που απολαμβάνουν την έκταση ενίσχυση θα έχουν την δυνατότητα αναστολή δόσεων έως και τρεις μήνες.

Ξεκαθάρισε πως το επίδομα των 800 ευρώ θα τον πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν «χτυπηθεί» από την κρίση.

Όσον αφορά το δώρο Πάσχα, διευκρίνισε ότι θα καταβληθεί στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις προς όλους τους εργαζομένους και γι’ αυτό «δίνουμε τη δυνατότητα η καταβολή να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις».

Για το έκτακτο δώρο Πάσχα στους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ είπε ότι αφορά περίπου 108.000 ανθρώπους.

Κάλεσε, τέλος, τους οικονομικά ισχυρούς «να λειτουργήσουν εμπράκτως. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να βγει όρθια και θα βγει όρθια και με συνοχή από τη δοκιμασία».

Με τη σειρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως η αναστολή πληρωμής χρεών στις τράπεζες θα γίνεται με ένα τηλεφώνημα και πως όσοι επιθυμούν μπορούν να αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν.

«Δεν θα υπάρχουν ενοχλήσεις σε δανειολήπτες από εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρείες – αν δεν συμμορφωθούν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

Βρούτσης: Οι απολυμένοι θα πάρουν τα 800 ευρώ ανεξάρτητα αν δικαιούνται επίδομα ανεργίας

Όσον αφορά τα εργασιακά ο υπουργός Εργασιάς Γιάννης Βρούτσης είπε ότι «για τους εργοδότες που μειώνεται σημαντικά ο τζίρος δίνουμε τη δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής εργασίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί γίνονται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη επί του ονομαστικού μισθού. Όσες επιχειρήσεις πλήττονται σημαντικά και για να προσαρμοστούν οι ανάγκες τους στο δυσμενές περιβάλλον θα μπορούν να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό σε αναστολή εργασίας. Οι επιχειρήσεις αυτές θα οριστούν βάσει ΚΑΔ και το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για ένα μήνα».

 

 

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για Ειδήσεις