Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Διαβολίτσι-Πάμισος Μεσσήνης: Σύρονται στο “ναι” υπό τη δαμόκλειο σπάθη του υποβιβασμού

, Διαβολίτσι-Πάμισος Μεσσήνης: Σύρονται στο “ναι” υπό τη δαμόκλειο σπάθη του υποβιβασμού

Απόφαση με το “πιστόλι στον κρόταφο” καλούνται να πάρουν τα σωματεία της Γ’ Εθνικής στο τελεσίγραφο που έχει στείλει η ΕΠΟ, για να συνεχίσουν ή όχι το πρωτάθλημα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, έχει κάνει γνωστό με κάθε τρόπο πως διαφωνεί κάθετα στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, με τα δεδομένα της πανδημίας που υπάρχουν σήμερα, τα οποία όπως σημειώνουν είναι πολύ χειρότερα από την περίοδο που μπήκε το lockdown, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου αλλά και την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται.

Οι σύλλογοι επισημαίνουν το γεγονός πως στα ερωτήματα που έχουν θέσει σχετικά με το κόστος κάλυψης των τεστ και άλλες διευκολύνσεις, τις οποίες έχουν ζητήσει προκειμένου να καταφέρουν να βγάλουν τη χρονιά, εάν και εφόσον αυτή ξεκινήσει, δεν έχουν λάβει την παραμικρή απάντηση.

Στην μεγάλη πλειοψηφία των συλλόγων από όλη την Ελλάδα βρίσκονται και οι δύο μεσσηνιακοί σύλλογοι, το Διαβολίτσι με τον Πάμισο Μεσσήνης, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες σύρονται σε μία θετική απάντηση χωρίς επί της ουσίας να επιθυμούν να αγωνιστούν, καθώς δεν θέλουν να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων, χωρίς περιθώριο αντίδρασης.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται μέρα με την ημέρα και να υπάρχουν οι σκέψεις ακόμη και για επιστροφή σε καθολικό lockdown, η ΕΠΟ αιφνιδίασε τα σωματεία προγραμματίζοντας επανεκκίνηση. Αυτό που της χρεώνουν οι σύλλογοι είναι πως δεν έχει ξεκαθαρίσει τους όρους της επανεκκίνησης, καθώς και η ίδια ψάχνεται, ενώ την ίδια στιγμή θέτει τελεσίγραφα. Οι σύλλογοι γνωρίζουν τι θα γίνει στο “όχι” αλλά δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει το “ναί”.

Θα ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν; Θα ακυρωθούν τα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί και όλα θα ξεκινήσουν από το μηδέν; Θα καταρτιστούν νέοι όμιλοι; Θα καλυφθούν τα τεστ; Θα υπάρξει ενίσχυση στις μετακινήσεις; Τα έξοδα διαιτησίας; Κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει.

Η Ομοσπονδία έστειλε το τελεσίγραφο με το οποίο τους υποχρεώνει μέχρι την Τετάρτη να δώσουν θετική ή όχι απάντηση με ασαφείς όρους και την δαμόκλειο σπάθη του υποβιβασμού πάνω απ’ τα κεφάλια τους. Οι ομάδες θα αναγκαστούν στην πλειονότητα τους να απαντήσουν θετικά χωρίς όμως να αντιπροσωπεύει την πραγματική τους θέληση ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως τελικά δεν καταστεί δυνατό να γίνουν τα πρωταθλήματα.

Το εκπληκτικό στην όλη διαδικασία είναι πως η ΕΠΟ κατάφερε να στρέψει εναντίον της ακόμα και τις ομάδες που από την αρχή ήταν θετικές στην επανεκκίνηση, με το σενάριο πώς υπάρχει η σκέψη να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα από μηδενική βάση, διαγράφοντας τις αγωνιστικές που έγιναν πριν το lockdown. Σενάριο που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς τα σωματεία πιστεύουν πως κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από τέτοιες διεργασίες και σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζουν την απάντησή τους στα δικαστήρια.

Σε ότι έχει να κάνει με τον 9ο όμιλο, υπάρχουν ομάδες που έχουν δηλώσει ότι θα ξεκινήσουν την προετοιμασία, ορισμένες έχουν μπεί στο γήπεδο και άλλες σχεδιάζουν μεταγραφές. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζουν νέα επιστολή προς την ΕΠΟ, η οποία θα κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό, θέτοντας όλα τα παραπάνω ερωτήματα και ελπίζοντας πως έστω και την ύστατη ώρα θα εισακουστούν οι φωνές τους.

 

 

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για Γ' ΕΘΝΙΚΗ