Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Χρ. Ζερίτης: «Συγχαρητήρια στους “αλήτες” Μίλτο Τεντόγλου και Γιώργο Πομάσκι»

, Χρ. Ζερίτης: «Συγχαρητήρια στους “αλήτες” Μίλτο Τεντόγλου και Γιώργο Πομάσκι»

Με ανάρτηση του στα social media ο παράγοντας του Μεσσηνιακού Χρήστος Ζερίτης αναφέρεται στην μεγάλη προσπάθεια και άθλο του Μίλτου Τεντόγλου και του προπονητή του ΓιώργουΠομάσκι με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αλλά και την συνεισφορά του ΜΓΣ και των ανθρώπων του, ιδιαιτέρως του Δημήτρη Πουλόπουλου, σε αυτή τους την πορεία.

Η δημοσίευση:

Μίλτο και Γιώργο, Σας ευχαριστούμε για τις χαρές που μας δίνετε. Σας ευχαριστούμε που γίνεστε παράδειγμα για όλα τα παιδιά. Σας ευχαριστούμε που δείχνετε τον δρόμο της αρετής και της μάχης με αξιοπρέπεια, ήθος, σεβασμό και πάθος.

Γιατί «αλητεία» δεν είναι μόνο να αρπάζεις το χρυσό μετάλλιο στο τελευταίο άλμα σου, ενώ τίποτα δεν σου πήγαινε καλά και οι άλλοι τρίβανε τα χέρια τους. Δεν είναι μόνο να συμμερίζεσαι αυτόν που το έχασε. Δεν είναι μόνο να ομολογείς με εντιμότητα πως υπήρξες και λίγο τυχερός. Δεν είναι μόνο να κάνεις τους χθεσινούς κακολόγους σου σημερινούς οπαδούς σου, να ξεγελάς τους απαισιόδοξους και τους ματαιόδοξους. Δεν είναι μόνο να κάνεις δηλώσεις που σου ετοίμασαν οι image makers σου και αυτοί που στηρίζουν το icon σου.

«Αλητεία» είναι και να μιλάς με την καρδιά σου και να λες στ’ αλήθεια εκείνα που σκέπτεσαι. Είναι και να κάνεις το χρέος σου και να παλεύεις για το καλό… και μόνο για το καλό…

«Αλητεία» είναι να βάζεις στόχους και να υποφέρεις για να τους πραγματοποιήσεις. Με στερήσεις και αγώνα αλλά και ήθος… τα χρόνια τούτα που υπάρχουν αρκετοί σαν εσένα και δουλεύουν με το κεφάλι κάτω, αλλά και που αρκετοί συνομήλικοί σου συναγωνίζονται για το ακριβότερο κινητό, που ξοδεύονται σε πιασάρικες νήσους, που εικονίζονται στα life style περιοδικά, που τους υποδέχονται οι άμυαλοι θαυμαστές τους ως «κύριους τίποτα» και που οδηγούν «με χάρη» τα φτερωτά αμάξια που αγόρασαν οι πλούσιοι γονήδες τους.

Μακάρι βρε Μίλτο τέτοιοι «αλήτες», σαν εσένα, να υπήρχαν πολλοί.

Όμως…. Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες ανήκουν κυρίως στους Αθλητές, στους Προπονητές τους, στις Ομοσπονδίες τους και κατ’ επέκταση μερίδιο δικαιούνται και όλοι όσοι είναι οι αφανείς συνδρομητές των προσπαθειών τους.

Για τον Μίλτο και τον Γιώργο οι έπαινοι δικαιολογημένοι. Προσπάθησαν και πέτυχαν τον στόχο τους. Η στήριξη της Ομοσπονδίας τους, του ΣΕΓΑΣ δηλαδή, συνεχής. Το ίδιο και των Χορηγών τους. Το ίδιο και των Ανθρώπων γύρω τους.

Ένας από αυτούς τους Ανθρώπους, αθόρυβος και ουσιαστικός για 50 χρόνια, στα «χέρια» του οποίου γαλουχήθηκαν στον υγιή αθλητισμό πολλές γενιές καλαματιανών, είναι ο Δημήτρης Πουλόπουλος ο οποίος υπηρετεί τον Αθλητισμό από όλες τις πλευρές του. Δεν χρειάζεται τα δικά μου εύσημα, εξάλλου τα έχει κερδίσει ως παράσημα εθελοντικής προσφοράς στον κλασσικό αθλητισμό.

, Χρ. Ζερίτης: «Συγχαρητήρια στους “αλήτες” Μίλτο Τεντόγλου και Γιώργο Πομάσκι»

Ο Δημήτρης, το τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού και γενικότερα ο ιστορικός μας Σύλλογος, στήριξαν πολύ πιο πριν από το 2016 (όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Τεντόγλου υπό τον Πομάσκι) και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να στηρίζουν το project της ομάδος των Αλμάτων, αλλά και όλων των αθλημάτων που επιλέγουν την Καλαμάτα ως προπονητικό κέντρο. Όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων αποστολών.

Για τον ερχομό του Πομάσκι και της ομάδος αθλητών του στην Καλαμάτα τον Απρίλιο του 2021, ο Δημήτρης Πουλόπουλος, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, ο Λούης Τσάτουμας και η ομάδα Υποστήριξης που έχει συσταθεί από μέλη του τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού, έκαναν αγώνα δρόμου για να κλείσουν σπίτια διαμονής των φιλοξενούμενων (αφού τα ξενοδοχεία ήταν «ακριβά» για τα διαθέσιμα χρήματά τους), για να τους βρουν υγιεινό φαγητό να σιτίζονται, για να μετακινούνται και ένα μεγάλο πλήθος υπηρεσιών τις οποίες η καθημερινότητα των αθλητών απαιτούσε. Όλα αυτά έγιναν χωρίς προβολή, χωρίς βαρυγκόμιες και με κόστος.

Δεν έχει ανάγκη από επαίνους, ούτε από τον γράφοντα ούτε και από τον Μεσσηνιακό, ο «δάσκαλος» Δημήτρης Πουλόπουλος. Απλώς, επισημαίνονται οι δρώντες και οι παρόντες. Ο στόχος είναι να ξαναγίνει η Καλαμάτα διεθνές προπονητικό κέντρο κλασσικού αθλητισμού, όπως ήταν παλιά. Έχει όλα τα προσόντα… και τους αληθινούς εργάτες του Μεσσηνιακού Αθλητισμού.

«Ιδού η Καλαμάτα. Ιδού και το Πήδημα».

Χρήστος Ζερίτης

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΣΤΙΒΟΣ