Connect with us

ΤΟΠΙΚΟ

Ανοιχτή επιστολή: Η ΕΠΣ Μεσσηνίας «αδειάζει» τον Αυγενάκη!

, Ανοιχτή επιστολή: Η ΕΠΣ Μεσσηνίας «αδειάζει» τον Αυγενάκη!

Δριμύτατη ανοιχτή επιστολή με αποδέκτη τον Λευτέρη Αυγενάκη και κοινοποίηση σε ΕΠΟ, βουλευτές Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά, Περικλή Μαντά, Ιωάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη, Αλέξη Χαρίτση, τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον γεν. Γραμ. Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη απέστειλε η ΕΠΣ Μεσσηνίας με την υπογραφή του προέδρου της, Βασίλη Σπηλιώτη, “αδειάζοντας” τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την τακτική που ακολουθεί στο θέμα της εγγραφής των σωματείων στο Μητρώο.

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας αναιρεί τις αιτιάσεις Αυγενάκη σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν σωματεία-σφραγίδες και ότι ο πραγματικός αριθμός των σωματείων που αναφέρει ο υφυπουργός ότι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πραγματικό αριθμό και το σύνολο των σωματείων, ενώ αναφέρεται και στην διάταξη για τους προπονητές, η οποία έχει δημιουργήσει πολλά ζητήματα.

«Αν αυτό είναι το ποδόσφαιρο που σας εκφράζει κύριε υφυπουργέ, τότε να το έχετε και να το χαίρεστε. Εμείς θα απέχουμε και θα περιμένουμε κυρίως από την FIFA να κατανοήσει τα προβλήματα που οδηγούν σε θάνατο το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, να αντιδράσει και να πράξει αυτό που πρέπει», αναφέρει η ΕΠΣ Μεσσηνίας.

Μάλιστα, αν δεν αλλάξει τακτική, καλεί τον Αυγενάκη να διοργανώσει εκείνος τα πρωταθλήματα στην Μεσσηνία, την Κρήτη, στα νησιά, στον Έβρο, παντού!

«Ειλικρινά μας κουράσατε. Και μόνο να διαβάζει κανείς τις συνεχείς και ανερμάτιστες τροποποιήσεις σας, κουράζεται. Αντί να ασχολούμαστε όλοι με το ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη του ασχολούμαστε με το πώς θα το μικρύνουμε και πώς θα το απαξιώσουμε. Και είναι ξεκάθαρη η ευθύνη σας σ’ αυτό», αναφέρει κλείνοντας την επιστολή ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Βασίλης Σπηλιώτης.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υφυπουργέ,

αφορμή για την επιστολή μας αυτή στάθηκαν οι αναφορές σας στις πρόσφατες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ και των Υπερεθνικών Συνομοσπονδιών, οπότε νοιώσαμε την υποχρέωση να γνωστοποιήσουμε από την πλευρά μας των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί μαζί με τις οφειλόμενες επισημάνσεις. Συγκεκριμένα:

1. Προφασιστήκατε ότι υπάρχουν Σωματεία – Σφραγίδες, σωματεία που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις υπόστασης Νομικού Προσώπου .

Θα πρέπει να γνωρίζετε κύριε Υφυπουργέ ότι για την διεξαγωγή ενός αγώνα απαιτείται η άδεια διεξαγωγής , η οποία εκδίδεται από τις κατά τόπους Περιφέρειες. Για να εκδώσει την συγκεκριμένη άδεια η Περιφέρεια θα πρέπει το Σωματείο να έχει προσκομίσει, αλλά και να έχει επικαιροποιήσει, τα εξής στοιχεία :

α) Βιβλίο Πρωτοκόλλου Αλληλογραφίας.

β) Βιβλίο Μητρώου Μελών, Αθλητών και Προπονητών.

γ) Βιβλίο Περιουσιακών Στοιχείων.

δ) Βιβλίο Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων.

ε) Βιβλίο Διοικητικών Συμβουλίων.

στ) Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων.

ζ) Παραχωρητήριο Γηπέδου.

η) Βεβαίωση Οικείας Ομοσπονδίας ή Ένωσης .

Χωρίς τα παραπάνω, δεν μπορεί να εγκριθεί ουδεμία άδεια διεξαγωγής. Και χωρίς άδεια διεξαγωγής, δεν γίνεται αγώνας.

Εκτός του Νόμου, αυτό προβλέπει και ο ΚΑΠ (άρθρο 21παρ. 3γ ) αλλά και ο Κανονισμός Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σωματείων. Οπότε είναι αυτονόητο ότι το επιχείρημα σας είναι ανυπόστατο.

Δεν υπάρχει, δεν συμμετέχει ούτε ένα Σωματείο σε επίσημες διοργανώσεις οποιασδήποτε ΕΠΣ, χωρίς τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες εκ του Νόμου κ των Κανονισμών προϋποθέσεις. Αν ισχυρίζεστε κάτι άλλο, να μας το πείτε, και να το αποδείξετε δημόσια και συγκεκριμένα.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένα σωματείο σφραγίδα και κανένα σωματείο σφραγίδα δεν ψήφισε σε εκλογές της Ένωσης μας. Αν ισχυρίζεστε το αντίθετο, είστε υποχρεωμένος να το αποδείξετε.

Από σήμερα με τις προβλέψεις του Μητρώου και πέρα από κάθε λογική, οδηγείται στην εξαφάνιση ακόμα και ιστορικά σωματεία με δραστηριότητα δεκαετιών, κάτι που είχε συμβεί μόνο στις σκοτεινές περιόδους της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.

2. Ο πραγματικός αριθμός των Σωματείων που ισχυρίζεστε ότι έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους και έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πραγματικό αριθμό και το σύνολο των Σωματείων. Απ’ αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε τον λόγο της αγωνίας και των υπηρεσιών σας , που επικοινωνούν με Σωματεία, προτρέποντας τα να κάνουν αιτήσεις, έστω και αν αυτές είναι ελλιπείς.

3. Σε ότι αφορά στο θέμα των προπονητών κύριε υφυπουργέ, καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υποχρεωτικότητα τους προβλέπεται και από τους Κανονισμούς της ΕΠΟ. Η μόνη διαφορά είναι στο ότι η ΕΠΟ γνωρίζει καλύτερα το τι συμβαίνει σε κάθε τόπο και όπου απαιτείται δίνει εξαιρέσεις με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν και δεν γίνεται να βρεθούν Προπονητές –Γυμναστές με UEFA B παντού.

Η επιχειρηματολογία σας δε, στο ότι «πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι και τι είναι αυτοί που προπονούν τα παιδιά μας» καταρρίπτεται από τον ίδιο τον Νόμο σας, αφού στον ευαίσθητο τομέα των Υποδομών αυτή την στιγμή, δεν προβλέπει καν την υποχρέωση διάθεσης Προπονητή. Αντίθετα τον επιβάλλει στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών ,πράγμα οξύμωρο και υποκριτικό. Σας ενημερώνουμε πως η ΕΠΟ επιβάλλει διπλωματούχο προπονητή και στις Ακαδημίες.

Επίσης η δική σας παρότρυνση- απάντηση , αλλά και των Υπηρεσιών σας, σε οχλήσεις Σωματείων που αδυνατούν να δηλώσουν Προπονητή με τις προϋποθέσεις του Νόμου (αφού στον τόπο τους τα Σωματεία είναι υπερδιπλάσια των διαθέσιμων Προπονητών με UEFA B) «δηλώστε αυτούς που έχετε» είναι τουλάχιστον ακατανόητη.

Και πιο συγκεκριμένα, σε τόπο που οι διαθέσιμοι προπονητές UEFA B είναι π.χ τρεις (3) και τα Σωματεία παραπάνω από πενταπλάσια, παροτρύνατε τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν ΟΛΑ τα Σωματεία αυτούς τους τρείς (3) !!!!!!

Αυτό είναι κάτι που ξεπερνά κάθε λογική, κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και διαφάνειας που προφασίζεται η λογική του Νόμου. Και σίγουρα δεν λέγεται νοικοκύρεμα.

Περισσότερο ίσως μοιάζει με συντεχνιακή υποστήριξη και επιπρόσθετα είναι κάτι που απαγορεύει ο ΚΑΠ, αλλά και οι Κανονισμοί της FIFA, η οποία προφανώς και αγνοεί αυτό το στοιχείο, δηλαδή το ότι επιτρέπεται σε έναν Προπονητή να δηλώνεται σε όσα Σωματεία θέλει και μάλιστα της ίδιας Κατηγορίας.

Επίσης, η παρότρυνση σας για αναδρομικές προσλήψεις εγκυμονούν αρκετούς κινδύνους για τα Σωματεία αλλά και τους Παράγοντες τους.

Ας μας απαντήσει η FIFA επ’ αυτών!!!!

Επίσης κύριε υφυπουργέ, η παραπάνω προϋπόθεση εγγραφής έχει δημιουργήσει πολλές περίεργες καταστάσεις, για τις οποίες κανείς δεν θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος. Δηλαδή έχουμε φαινόμενα εκβιασμών … του τύπου «τόσα θέλω και αν θέλετε».

Και βέβαια στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ομάδες δηλώνουν Προπονητές που ούτε καν γνωρίζουν τα πρόσωπα τους και ούτε θα τα γνωρίσουν ποτέ.

Αν αυτό είναι το ποδόσφαιρο που σας εκφράζει κύριε υφυπουργέ, τότε να το έχετε και να το χαίρεστε. Εμείς θα απέχουμε και περιμένουμε κυρίως από την FIFA , να κατανοήσει τα προβλήματα που οδηγούν σε θάνατο το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, να αντιδράσει και να πράξει αυτό που πρέπει και που υποχρεούται εκ του Καταστατικού της να πράξει.

Για τελευταία φορά σας παρακαλούμε να σκεφτείτε λογικά, όχι εγωιστικά και εκδικητικά και σε κλίμα συνεννόησης να βρείτε την λύση που πρέπει. Λάθη κάνουμε όλοι. Η επιμονή στα λάθη μας, είναι το μεγαλύτερο λάθος.

Σε αντίθετη περίπτωση, ελάτε εσείς να διοργανώσετε Πρωταθλήματα, στον Έβρο, στην Κρήτη, στην Σάμο, στην Ζάκυνθο , στην Μεσσηνία, στην Φλώρινα , στη Ευρυτανία , στα Δωδεκάνησα , στις Κυκλάδες, ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!!!

Επίσης θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πολλά ακόμα που παραβιάζουν οριζόντια κάθε έννοια του Αυτοδιοίκητου και που αποδεικνύουν την ξεκάθαρη παρέμβαση σας στο Ποδόσφαιρο και στις Ενώσεις, αλλά αυτό είναι δουλειά της FIFA (που ευελπιστούμε επιτέλους να την κάνει καλά) και της ΕΠΟ.

Εμάς, ειλικρινά μας κουράσατε. Και μόνο να διαβάζει κανείς τις συνεχείς και ανερμάτιστες τροποποιήσεις σας, κουράζεται.

Αντί να ασχολούμαστε ΟΛΟΙ με το Ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη του , ασχολούμαστε με το πώς θα το μικρύνουμε και πως θα το απαξιώσουμε. Και είναι ξεκάθαρη και η δική σας ευθύνη σας σ’ αυτό.

Καλή σας επιτυχία και καλή συνέχεια στο κοινώς αποδεκτό και επωφελές έργο σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για ΤΟΠΙΚΟ