Connect with us

Ειδήσεις

Εφιάλτης και σήμερα με 101 νεκρούς και 562 διασωληνωμένους – 2.135 τα νέα κρούσματα

, Εφιάλτης και σήμερα με 101 νεκρούς και 562 διασωληνωμένους – 2.135 τα νέα κρούσματα

Καμία διάθεση για πτώση, παρά το lockdown, δεν δείχνει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100 και τους διασωληνωμένους να φθάνουν τον αριθμό ρεκόρ των 562.

Και ενώ το ενδεχόμενο για άρση του  lockdown στο τέλος του μήνα έχει απομακρυνθεί για τα καλά, η παράτασή του για τουλάχιστον μία εβδομάδα φαίνεται να «κλειδώνει».

Την ώρα έτσι που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «ανεδαφική» την όποια κουβέντα σχετικά με την άρση των περιορισμών, τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν σε απαγορευτικά επίπεδα, καταγράφοντας μάλιστα «μαύρα» ρεκόρ.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά, αφού οι διασωληνωμένοι έφθασαν τους 562, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Την ίδια ώρα, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100 για τρίτη φορά σε τέσσερις ημέρες.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Τρίτη (24/11) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 95.137, εκ των οποίων το 53.3% αφορά άνδρες.

Παράλληλα, 4840 (5.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24.679 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το Σύστημα Υγείας συνεχίζει να δοκιμάζεται σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου, με 562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ είναι 490.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 101 ακόμη καταγεγραμμένους θανάτους και 1.815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη, ενώ το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι πιθανές ημερομηνίες άρσης του lockdown

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες που εξετάζει η κυβέρνηση για την άρση του lockdown: η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και η Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Βάσει, δε του σχεδιασμόυ της κυβέρνησης, το άνοιγμα της χώρας θα γίνει σταδιακά. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων αναμένεται να ανοίξουν πρώτα, καθώς έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Έπειτα, θα ακολουθήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα στις 14 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά στην εστίαση, το σχέδιο είναι να ανοίξει πριν από τις γιορτές, με περιορισμό όμως στον αριθμό των ατόμων. Το άνοιγμα της εστίασης είναι πιθανόν να συμπαρασύρει και το χρονικό πλαίσιο της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Με τα τωρινά δεδομένα, τέλος, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της νυχτερινής διασκέδασης, ενώ θα απαγορεύεται όπως όλα δείχνουν, ο περιορισμός των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

καντε κλικ για να σχολιασετε

αφηστε μια απαντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Our Facebook Page

Advertisement

περισσοτερα για Ειδήσεις